Άντρες, αυτή η μάστιγα vol.2

Άντρες σαν εσένα, τον άντρα σου, τον πατέρα ή τον αδερφό σου. Άντρες που κάτι σου θυμίζουν και άλλοι που θες να ξεχάσεις.
Όλοι αγαπημένοι και όλοι ιδιαίτεροι.


ix. Ο ουδέτερος

Ή αλλιώς το θύμα. Είναι ο συνδετικός κρίκος της παρέας. Κάνει παρέα με όλους και όλοι κάνουν παρέα μαζί του γιατί είναι ο άνθρωπος που δεν θα τους χαλάσει χατίρι. Δεν λέει ποτέ κακιά κουβέντα για κανέναν και τίποτα καθώς πρώτο και ίσως μοναδικό μέλημα του είναι να μην κακοκαρδίσει.

Στη δουλειά του θα καλύψει και τις υποχρεώσεις του διπλανού, ίσως και του πιο δίπλα ή ακόμα και όλου του γραφείου για να μην κουραστούν. Πάντα θα έχει όρεξη για μια βόλτα με την παρέα και είναι ο καλύτερος ακροατής σε οτιδήποτε και αν απασχολεί τον συνομιλητή του. Βέβαια ποτέ δεν θα εκφέρει άποψη μιας και δεν θέλει να είναι η αιτία για κάτι αρνητικό.

Αν είναι περίοδος εκλογών για να μη χαλάσει το χατίρι σε κανέναν από όσους τον συμβούλεψαν τι να ψηφίσει θα το ρίξει άκυρο αφού θα τους ψηφίσει όλους!!! Παρόλο που δουλεύει σαν σκύλος(σκλάβος) ποτέ δεν έχει λεφτά γιατί θα κάνει κάποια αγαθοεργία, δώσει «δανεικά» σε κάποιον. Το μόνο που μπορεί να τον σώσει είναι να βρει μια γυναίκα για να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Αν και το λογικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα τον εκμεταλλεύεται και αυτή και τα τυχόν παιδιά του.

Αγαπημένη ατάκα: Έχεις απόλυτο δίκιο!

x. Το λαμόγιο

Σπάνια συναντάτε με μία παρέα. Κυκλοφορεί με πολλούς καθώς πρέπει να γνωρίσει και να κάνει να τον εμπιστευθεί πλήθος ατόμων για να μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. Οι φίλοι του πλέον τον γνωρίζουν και δεν δίνουν καμία σημασία στα λόγια του και τις «δουλειές» που τους προτείνει. οπότε και εκείνος ο κακομοιρούλης έπρεπε να στρέψει αλλού το βλέμμα του.

Συνήθως εμπλέκεται σε μικρού βεληνεκούς μπαγαποντιές όπως το να πείθει τα θύματα του να του δανείζουν μικροποσά. (βέβαια πολλά μικροποσά κάνουν ένα μεγαλοποσό) Όλα αυτά βέβαια χωρίς να έχει τον τρόπο ή τη διάθεση να τα επιστρέψει. Ή ακόμα και να του πληρώνουν ας πούμε τον καφέ γιατί πάντα έχει πενηντάρικο και όταν το χαλάσει θα τους τα επιστρέψει κ.τ.λ. το οποίο έχει γίνει πράσινο από την αχρησία στην τσέπη. Είναι το μοναδικό που έπιασε και δεν τολμάει να το χαλάσει ξέροντας ότι δύσκολα θα το αντικαταστήσει.

Ενίοτε σκαρώνει και καμιά διαφορετική δουλειά μπας και καταφέρει να ψαρώσει κανέναν ανυποψίαστο ή κανένα πιτσιρικά. Αγαπημένος κλάδος στόχευσης για τις συγκεκριμένες κομπίνες είναι το αθλητικό – στοιχηματικό πεδίο. Εκεί βάζει στο στόχαστρο και τον bookmaker (βλ. vol.1) που από τα σκοτάδια στα καταγώγια που «μελετάει» ο εγκέφαλος του έχει πάθει blackout.

Το concept είναι να βρει ο φίλος έναν ή παραπάνω αγώνες ή ιπποδρομίες, σκυλοδρομίες κ.τ.λ. και να τα πλασάρει ως στημένα. Σκοπός είναι να πείσει όσους περισσότερους στο παράνομο που ξέρει μόνο αυτός και να γίνουν όλοι πλούσιοι. Επόμενη κίνηση μαζεύει όσα μπορεί και τελικά λέει ότι ο αγώνας στράβωσε, ο σκύλος έχασε, το άλογο έσπασε το πόδι του προσπαθώντας να αποφύγει το ξύλο. Ευτυχώς δεν έχει τα κότσια για να κάνει ή να ψαχτεί για αρκετά για μεγάλες κομπίνες αλλιώς όλοι οι γύρω του θα είχαν τεράστιο πρόβλημα.

Αγαπημένη ατάκα: Ρε φίλε πλήρωσε και τα βρίσκουμε!

xi. Ο παλιό ΠΑ.ΣΟΚ., παλιά Ν.Δ., κλασσικός ΚΚΕς

Μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και ρομαντικό ειδικά αν είναι ΚΚΕς. Έχει ακούσει άπειρες ιστορίες από τους παππούδες και τους θείους του για το πώς ο Αντρέας ή ο Καραμανλής (ο γέρος) έσωσε τη χώρα και έχει ταυτιστεί. Περιμένει το ΠΑ.ΣΟ.Κ να ανακάμψει ή ο Μητσοτάκης ο Βρικόλακας να σηκωθεί από τον τάφο του για να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει Κούλη δαγκωτό γιατί έχει το γονίδιο και μπορεί να κάνει πράγματα. Φυσικά μόλις αρχίζει και αναπτύσσει τα επιχειρήματα του προκαλεί άπλετο γέλιο και χαρίζει στιγμές ανεμελιάς και κεφιού στην παρέα. Το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να του ρίξεις και ένα χειροκρότημα για να μην σταματήσει. Εννοείτε ότι είναι και κλασσικός ελληναράς οπότε περιμένει μόλις κάποιος από αυτούς βγει στην εξουσία να τσιμπήσει και θεσούλα στο δημόσιο για να μη χαλάσει το ρου της ιστορίας.

Αν πάλι είναι με τους Κουμουνιστάς έχει όνειρο να ανέβει στο βουνό και να ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο, νοσταλγώντας τις εποχές που το κόμμα ήταν παράνομο. Δεν χάνει ποτέ φεστιβάλ τις Κ.Ν.Ε. στο οποίο πηγαίνει και με 41 πυρετό και προσπαθεί να προσεγγίσει και καμιά συντρόφισσα.  Όνειρο του είναι να φτιάξει (ιδρύσει) και τον δικό του προσωπικό κουμουνιστικό πυρήνα! Τέλος μισεί τους πάντες εκτός από τους δικούς του. (και κυρίως τους παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ, παλιά Ν.Δ.) Αυτό γιατί ο σοσιαλισμός και ο ιμπεριαλισμός κατέστρεψαν την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Αγαπημένη ατάκα (α): Τότε με τον Αντρέα, Καραμανλή όλα ήταν καλύτερα.
Αγαπημένη ατάκα (β): Πρέπει να πάρουμε τα όπλα!

xii. Ο φωτεινός παντογνώστης

Είναι ο καλύτερος φίλος του γούγλη. Ο τίτλος του δεν είναι ειρωνικός. Διαβάζει οποιαδήποτε άχρηστη πληροφορία βρεθεί στο διάβα του και την αποστηθίζει για πάντα. Στα επιτραπέζια η παρέα δεν τον παίζει γιατί έχει μάθει απέξω και τις 67539 ερωτήσεις του trivial ή όποιου άλλου τέτοιου παιχνιδιού βρεθεί στα δρόμο του. Μεγάλο του όνειρο να αρχίσει και πάλι το ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος και να τινάξει την μπάνγκα στον αέρα.

Πολλές φορές είναι χρήσιμος στην παρέα γιατί εκτός από τις απορίες που μπορεί να λύσει σε όλα τα θέματα συζήτησης, είναι ο μοναδικός μαζί με το φιλόσοφο (βλ. vol.1) που μπορούν από το πουθενά να ξεκινήσουν μια κουβέντα. Σε αντίθεση όμως με το φιλόσοφο με αυτόν οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετέχουν.

Βέβαια το να ξέρει πράγματα πολλές φορές τον κάνει ξερόλα και φυσικά είναι άκρως εκνευριστικός ακόμα και αν έχει δίκιο. Κάποια στιγμή όλοι στην παρέα τον έχουν φανταστεί με πρησμένο μάτι, σπασμένα δόντια και άλλα όμορφα αν τον πιάσουν στα χέρια τους. Φυσικά γυναίκα δεν έχει και η λογική λέει ότι ούτε πρόκειται να αποκτήσει καθώς σε ποια γυναίκα αρέσει και υπάρχει ενδεχόμενο να δεχτεί να έχει πάντα (και όταν λέμε πάντα εννοούμε πάντα) άδικο;

Αγαπημένη ατάκα: Αν δεν με πιστεύεις γκούγκλαρε το.

xiii. Ο οικογενειάρχης 

Πιθανότατα να είναι παιδί χωρισμένων γονιών που ζήλευε τις οικογένειες των φίλων του. Από μικρός το όνειρο του ήταν να κάνει οικογένεια και το προσπαθούσε με κάθε τρόπο. Η πρώτη του «κοπέλα» στην δευτέρα γυμνασίου τον χώρισε όταν της είπε ότι σε λίγα χρόνια τους φαντάζεται με τέσσερα παιδιά.

Από τότε και με κάθε θηλυκό που κατάφερνε να κάνει κάτι μαζί του, είχε τον ίδιο στόχο. Μπορεί να αργήσει λιγάκι αλλά στο τέλος είναι σίγουρο πως τα καταφέρει νσ βρει κάποια που θα θέλει να κάνει οικογένεια μαζί του. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να περάσουν τα χρόνια και να βρει κάποια που το βιολογικό της ρολόι χτυπάει ακατάπαυστα.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πάντως ο φίλος μας θα τα καταφέρει. Σπάνια κυκλοφορεί έξω με τους υπόλοιπους. Πλέον για αυτόν οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα παιδιά πεινάνε και η γυναίκα ρίχνει τσόκαρο. Επίσης επειδή στο μυαλό του πάντα το όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο έχει φωλιάσει, είναι πολύτεκνος και κάνει τέσσερις δουλειές μπας και καταφέρει να τα βγάλει πέρα.

Αγαπημένη ατάκα: Πρέπει να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, μπάσκετ, μπαλέτο, φροντιστήριο και λοιπές δραστηριότητες.

xiv. Ο mr. τεχνολογία 

Είναι η χαρά της apple. Αγαπημένη του μέρα για το χρόνο είναι η μέρα που θα κυκλοφορήσει το καινούργιο i-phone. Στήνεται έξω από τα μαγαζιά από το προηγούμενο βράδυ και μόλις ανοίξουν ορμάει σαν χείμαρρος για να το αποκτήσει. Δουλεύει σε κάποιο τομέα που έχει να κάνει με υπολογιστές οπότε έχει κάνει το χόμπυ του δουλειά και περνάει καλά.

Η παρέα τον εκμεταλλεύεται όσο μπορεί. Κανένας άλλωστε δεν έχει πληρώσει για service κινητού, υπολογιστή ή για οτιδήποτε άλλο ηλεκτρονικό. Αν τον πάρεις μαζί σου για να αγοράσεις καινούργιο laptop θα είναι μια απίστευτη εμπειρία μιας και το πλέον λογικό είναι να οδηγήσει τον πωλητή στην παραίτηση. το χάσμα στις γνώσεις τους είναι τεράστιο και ο αθεόφοβος το δείχνει με κάθε τρόπο. Αποτέλεσμα αυτού ο κακόμοιρος ο υπάλληλος να ντρέπεται να ξαναπάει για δουλειά μετά από την ταπείνωση που υπέστη.

Για καφέ δεν βγαίνει και τόσο συχνά μιας και το τελευταίο ευρώ του θα το χαλάσει σε κάποιο γκατζετάκι. Βέβαια και τις σπάνιες φορές που αποφασίζει να βγει είναι το ίδιο, αφού το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει είναι ο κωδικός του γουί – φι και μετά τον χάνεις στον κόσμο του.

Αγαπημένη ατάκα: Δεν έχει WiFi;;;;;;;;;;

xv. Ο μπάκουρας 

Για κάποιο περίεργο ομολογουμένως λόγο όλες μα όλες οι παρέες έχουν τουλάχιστον ένα. Το παλικάρι είναι μια χαρά παιδί αλλά ποτέ του δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι με γυναίκα. Πλέον βαδίζοντας τα άντα φοβάται ότι έχει κάποιο κουσούρι που δεν έχει πάρει χαμπάρι.

Συνήθως η αποτυχία του να συνάψει οποιονδήποτε δεσμό οφείλετε στην ντροπαλότητα του και στην απύθμενη δειλία του. Φυσικά στόχος της παρέας είναι να καταφέρει να του βρει γυναίκα. Το πρόβλημα σε αυτό είναι πως ακόμα και αν του την πάνε στο πιάτο αυτός κάτι θα βρει τρόπο να το χαλάσει.

Αναπόφευκτα αφού δεν τολμάει να κάνει κίνηση ποτέ μένει για πάντα στο friendzone. Έτσι βέβαια, διατρέχει τον κίνδυνο να του βγει και το όνομα, οπότε μετά κλάφτα Χαράλαμπε δεν πρόκειται να ζευγαρώσει ΠΟΤΕ. Στις μόνες γυναίκες με τις οποίες είναι διαχυτικός και άνετος είναι οι επί πληρωμή.

Επίσης είναι και ο μεγαλύτερος φόβος τον οικείων του καθώς είναι πλέον πεπεισμένοι ότι θα καταλήξει με μία τέτοια κοπέλα. Αυτό γιατί αν δεν είναι ο ένας στο δισεκατομμύριο που θα τον ερωτευτεί, θα του φάει και το τελευταίο cent που θα έχει στην τσέπη του. Αν γίνει αυτό φυσικό επακόλουθο είναι τον παρατήσει και οι υπόλοιποι θα τρέχουν να μαζέψουν τα συντρίμμια του. γι’ αυτό είναι οι φίλοι όμως.

Αγαπημένη ατάκα: Σιγά μην κοιτάξει αυτή εμένα.

xvi. Ο αιώνιος δεκαεφτάχρονος 

Έχει μείνει κολλημένος στη χρονιά που τελείωσε το σχολείο. Φυσικά πρήζει ανελλιπώς τα συκώτια της παρέας για το που θα το κάψουν απόψε. αρνείται να δεχτεί ότι όλοι οι υπόλοιποι συμβαδίζουν με την ηλικία τους. Τα ξενύχτια για αυτόν είναι σε καθημερινή βάση. Το ότι κάνει πλέον τέσσερις μέρες να συνέλθει από μεθύσι δεν του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν δουλεύει θα είναι σε δουλειές του ποδαριού ίσα για να βγάλει τη βραδινή του έξοδο. Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι πως ακόμα και στα τριανταπέντε του τρώει τα λεφτά του μπαμπά. Φυσικά μένει με τους γονείς του καθώς ποιος «δεκαεφτάχρονος» έχει την πολυτέλεια να έχει δικό του σπίτι;

Το πιθανότερο είναι ακόμα φοιτητής και σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να μετακομίσει στο εξωτερικό για να γλυτώσει το φανταριλίκι. Στην πιο κωμική version του, αποφάσισε να κάνει τατουάζ μανίκι, να βάλει τρία σκουλαρίκια και να αφήσει μακρύ μαλλί. (χωρίς να αποθαρρύνεται από το γεγονός πως πλέον ΔΕΝ έχει μαλλί.)

Αγαπημένη ατάκα: Που θα πάμε το βράδυ;


Όποιο μέλος και αν είσαι ή υπήρξες στην δική σου παρέα,
υπάρχουν πιθανότητες βελτίωσης!
Γι’ αυτό μη το σκέφτεσαι και άνοιξε την καρδιά σου σε εμάς.
Το χειρότερο σενάριο άλλωστε είναι να είσαι απλά το επόμενο μας θέμα!


Εδώ θα βρεις μαζεμένη τη σοφία μου.

και

εδώ, εμένα.

(Visited 20 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Αντροπαρέα vol.1 - mindslab.gr

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *