Αντροπαρέα vol.1


Ένας πλήρης οδηγός επιβίωσης σε μια αντροπαρέα.
Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο
μιας και ως γνωστών οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ!


i. Ο αθληταράς 

Κάθε αντροπαρέα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει και ένα χαμένο ταλέντο στον κύκλο τους. Ο κύριος της κατηγορίας δεν είχε ταλέντο μόνο σε ένα σπορ αλλά μπορούσε να κυριαρχήσει σε τουλάχιστον τέσσερα ομαδικά αθλήματα.

Βέβαια έχει και σε όλα τα ατομικά από εκατό μέτρα και άλμα εις μήκος στο στίβο, μέχρι κατάβαση πλαγιάς με αυτά τα περίεργα κολωνάκια στο σκι, σκοποβολή και ενενήντα χιλιόμετρα κολύμπι μαζί με μαραθώνιο και αναρρίχηση στον Όλυμπο.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και οι συνήθεις λόγοι είναι δύο. Είτε (πιο σπάνια) είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. (όπως να τον χτυπήσει λεωφορείο αλλιώς δεν καταλάβαινε τίποτα) Είτε (το πιο συνηθισμένο) του έκοψαν τη φόρα οι γονείς του όταν ήταν να διαλέξει ανάμεσα σε καριέρα πρωταθλητισμού ή καμιά ενενηνταριά ώρες φροντιστήριο τη βδομάδα.

Και όλα αυτά, για να περάσει σε κάποιο Τ.Ε.Ι. στην Άνω Κρυοβρύση Ορεστιάδας, λέγοντας συχνά, “ξύλο απελέκητο θα μείνεις εσύ;” “Κοίτα το Βασιλάκη της κυρά Ανθούλας που τελείωσε τις σπουδές του και τώρα παίρνει τριακόσια ευρώ το μήνα”(αλλά σταθερά, βρέξει χιονίσει), τι να το κάνεις να διεκδικήσεις εκατομμύρια και τα όνειρα σου;

Οπότε εκείνος για να μην τους στεναχωρήσει και χάσει και το χαρτζηλικάκι του πήγε στο Τ.Ε.Ι. και τώρα περιμένει τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. μπας και δει και εκείνος τα τριακόσια το μήνα.

Φυσικά και εκείνος και οι γονείς του χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο όποτε ακούνε στις ειδήσεις για τον Γιάνναρο τον Αντετοκούμπο. (μιας και η τραγική αλήθεια είναι ότι το παιδί είχε παραπλήσιο ταλέντο) Τώρα περνάει την ώρα του παίζοντας τάβλι και εκτονώνει την αγάπη του και το ταλέντο του για τα αθλήματα στα ανοιχτά γηπεδάκια της γειτονιάς του και σε κανένα πέντε επί πέντε αν έχει κάνα ψιλό στην τσέπη.

Αγαπημένη ατάκα: Θα μαζευτούμε για κάνα μονάκι;;;

ii. Ο πέφτουλας

Η κινητή βόμβα της παρέας. Είναι απίστευτα λιγούρης μόλις βλέπει θηλυκό και απίστευτα επικίνδυνος μιας και δεν θα κωλώσει να την πέσει σε κάποια ακόμα και αν εκείνη συνοδεύεται από διμοιρία των ΜΑΤ. Το να φας ξύλο όταν είσαι μαζί του δίνει απόδοση 1,10 στον ΟΠΑΠ και στα ιντερνετικά είναι φτιαγμένο. Η ασταθής προσωπικότητα του σε γεμίζει συνεχώς με απορίες του στυλ γιατί τον κάνω ακόμα παρέα και η απάντηση είναι πολύ απλή.

Κατά καιρούς είναι ο μοναδικός από την παρέα που έχει κοπέλα. (οπότε σου γνωρίζει τις φίλες της κι έτσι μπορεί και εσύ να έχεις ελπίδες να ζευγαρώσεις!) Επίσης αν γλιτώσετε το νταούλιασμα είναι και πηγή γέλιου αφού οι γυναίκες τον μυρίζονται από χιλιόμετρα κι έτσι οι χιλιάδες τρόποι που σκέφτονται για να τον γειώσουν σας φτιάχνουν το κέφι ακόμα κι αν μόλις χάσατε τη δουλειά σας!

Αγαπημένη ατάκα: Κοίτα μια κ………άρα, μ………άρα
και ότι άλλο τελειώνει σε ……άρα!

iii. Ο bookmaker 

Συναντάτε σπανίως μαζί με τους υπόλοιπους μιας και συνήθως είναι χωμένος μέσα σε κάποιο λαγούμι και διαβάζει. Προγνωστικά, αναλύσεις, προϊστορία αγώνων κ.τ.λ. Όταν τον βλέπει το φως της ημέρας είναι γιατί θα έχει πεταχτεί μέχρι το κοντινότερο προποτζήδικο ή να πάρει καμιά τυρόπιτα από το φούρνο, για να πάρει το απαραίτητο καύσιμο για τη μελέτη του.

Στις σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να φωτοσυνθέσει και ξεπορτίζει θα το καταλάβεις αμέσως. Στο τραπέζι θα δεις αραδιασμένα δέκα με δώδεκα δελτία έτοιμα για κατάθεση. (και όλη την παρέα να κρατάει τους καφέδες της στο χέρι μιας και δεν τους έχει αφήσει χώρο ούτε για να αναπνέουν). Εκείνος αναγνωρίζεται από το κουπόνι του στοιχήματος που δεν το αποχωρίζεται ούτε όταν πάει στην τουαλέτα .(δεν λέμε ούτε όταν κάνει σεξ γιατί δεν κάνει).

Δουλειά δεν έχει διότι με τόση μελέτη και σχεδιασμό το στοίχημα είναι η δουλειά του και η αλήθεια είναι ότι βγάζει μεροκάματο. Στο κοντινό (ίσως και μακρινό) μέλλον θα ζει σίγουρα ακόμα με τους γονείς του. Κάποιος θα πρέπει να τον ταΐζει, πλένει, καθαρίζει και ποια άλλη θα είναι διαθέσιμη να το κάνει αυτό πλην της μάνας του;

Αγαπημένη ατάκα: Έχω ένα στανταράκι ή και στημένο.

iv. Ο καρδιοκατακτητής

Είναι παρών σε κάθε αντροπαρέα είτε σέβεται τον εαυτό της είτε όχι. Όλες οι γυναίκες που θα πλησιάσουν ποτέ την παρέα σας έχουν αυτόν σαν αρχικό στόχο ασχέτως αν θα καταφέρουν να τον κατακτήσουν ή όχι. Πρόσεχε φίλε μου. Πολύ πιθανόν αν η κοπέλα σου ήταν σε κάποια παρέα που σας πλησίασε υπάρχει πιθανότητα και μάλιστα σοβαρή να είναι μαζί σου απλά και μόνο για να έχει τον κύριο γόη από κοντά.

Τον περισσότερο καιρό ο τυπάκος είναι σε σχέση αλλά τις αλλάζει πιο γρήγορα και από κατουρημένα σώβρακα μιας και βαριέται. Δεν είναι σε φάση. Δεν θέλει κάτι μόνιμο αυτή τη στιγμή στη ζωή του. Αποτέλεσμα είναι να παίζει με τα νεύρα όλων όσων για να βρουν μία γυναικεία συντροφιά τα βράδια θα σκότωναν ή έστω θα βασάνιζαν ακόμα και τα αδέλφια τους. Συνήθως δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά και τα πόστα ποικίλουν ανάλογα με τις γνώσεις και τη διάθεση του.

Άλλοτε θα τον συναντήσεις PR, άλλοτε σερβιτόρο – μπάρμαν, άλλοτε dj και άλλοτε χορευτή ή και τραγουδιστή μαζί. Έχει δουλέψει σε όλα τα πόστα πλην πόρτας μιας και όπως λέει είναι γεννημένος εραστής κι όχι πολεμιστής. Βέβαια ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τίποτα και πάντα γυροφέρνει την κατάθλιψη με μόνη παρηγοριά τον ποδόγυρο.

Αγαπημένη ατάκα: Θέλω να μείνω λίγο μόνος αυτό τον καιρό (not)!

v. Ο καλλιτέχνης 

Είναι μια μπάντα μόνος του! Παίζει κιθάρα, ντραμς, συνθεσάιζερ, μπάσο, ντέφι και φλάουτο. Έχει έφεση στη σύνθεση και στο να γράφει στίχους, κάποιο ταλέντο στην ποίηση και τη συγγραφή. Όταν δεν βαριέται ή δεν έχει καλλιτεχνικούς προβληματισμούς κάνει και περάσματα από τη μικρή και μεγάλη οθόνη!

Δεν τον πετυχαίνεις και πολύ συχνά με την υπόλοιπη αντροπαρέα γιατί θα έχει κάποιο αριστούργημα στα σκαριά πάντα οπότε πρέπει να διαθέσει το χρόνο του εκεί. Αν ακόμα δεν έχει γίνει σχετικά διάσημος ή σκέτο διάσημος θα δουλεύει είτε σε ορχήστρα σε νυχτερινό μαγαζί είτε θα παίζει κιθάρα και θα τραγουδάει σε κάποιο κρασάδικο για τα προς το ζην. (η δουλειά δεν είναι ντροπή)

Αν βρίσκεται έξω με την παρέα θα κάνει ότι μπορεί για να πάει η συζήτηση προς τη μουσική και όταν αυτό δεν γίνεται (έχει και μουντιάλ μην ξεχνιόμαστε) θα κάτσει να πιει άλαλος τον καφέ του σκεπτόμενος τη μελωδία για το επόμενο αριστούργημα! Βέβαια είναι σίγουρο ότι με τέτοιο ταλέντο αν δεν τον φάνε τα κυκλώματα (ή αν δεν βαρεθεί ξαφνικά και τα βροντήξει όλα) θα φτάσει στην καταξίωση. Όλη η παρέα ελπίζει να μην τους ξεχάσει μετά.

Αγαπημένη ατάκα: Άκου λίγο το μπάσο!

vi. Ο γκαρσονοκυνηγός 

Είναι ο φόβος και τρόμος των γυναικών υπαλλήλων στο χώρο της εστίασης. Αν δουλεύει και έχει στάνταρ ώρες που πάει για καφέ οι υπεύθυνοι φροντίζουν να έχουν βάλει άντρες σερβιτόρους στη βάρδια. Για κάποιο περίεργο λόγο στο μυαλό του οι σερβιτόρες έχουν πολύ υψηλό στάτους και δεν τις ξεπερνάει κανένας. Έχει κάνει πέσιμο σε όλες τις κακόμοιρες εργαζόμενες στην περιοχή του και πλέον είναι επικηρυγμένος. Καμία δεν βγαίνει να του πάρει παραγγελία διότι είναι και γλοιώδης και δεν ξέρει να φέρεται και να φλερτάρει.

Άνοιγμα παρένθεσης εδώ. Μια μικρή προσοχή διότι ο συγκεκριμένος δεν πρέπει να μπερδευτεί με τον πέφτουλα από παραπάνω. Για αυτόν αν η γυναίκα δεν κρατάει δίσκο μπορεί και να μην καταλάβει την παρουσία της στο χώρο. Κλείσιμο παρένθεσης.

Το σύνηθες ειδικά αν είναι εργαζόμενος και έχει την ανεξαρτησία του, κάποια στιγμή μετά από πολλές προσπάθειες και σε μια κρίση διακριτικότητας να καταφέρει κάποια πιτσιρίκα. (η οποία δεν τον ήξερε όταν πήγε να του πάρει παραγγελία ώσπου να φάει μέχρι και τα ντουβάρια από το σπίτι μιας και θα καταλάβει γρήγορα τη χάφτας είναι και να τον ξεζουμίσει)

Αν πάλι είναι τόσο καλή περίπτωση και μείνει μαζί του πάνω από δύο μήνες χωρίς να του τα φάει όλα τότε η παρέα ετοιμάζει μπομπονιέρες . -αυτό, γιατί εκείνος είναι σίγουρος ότι βρήκε τη γυναίκα της ζωής του(μακάρι γιατί δεν πρόκειται να βρει άλλη)-. Άντε και καλά στέφανα από εμάς!

Αγαπημένη ατάκα: Τον καφέ τόσο γλυκό όσο κι εσύ!

vii. Ο φιλόσοφος 

Σίγουρα έχει μούσι και λογικά το έχει πριν γίνει μόδα. Φφοράει γυαλιά και έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα πουκάμισα τα οποία προσπαθεί να συνδυάσει ακόμα και με πυτζάμες. Διαβάζει σαν να μην υπάρχει αύριο ότι πέσει στα χέρια του αλλά επικεντρώνεται κυρίως στη ψυχολογία, την κοσμογνωσία και τις θεωρίες συνωμοσίας. (χωρίς απαραίτητα να τις πιστεύει αλλά πάντα βρίσκει κάποιο νόημα στη δημιουργία τους)

Όταν αρχίσει να μιλάει πράγμα όχι τόσο συχνό, όλη η παρέα θα ακούει αποσβολωμένη μιας και έχει σίγουρα κάτι να πει αλλά και τον τρόπο να το πει. Όνειρο της παρέας είναι να τον δει μια μέρα πολιτικό ή γιατί όχι και πρωθυπουργό.

Δικό του όνειρο είναι να ζήσει σε μια καλύβα στο δάσος ή αν έχει κρίση κοινωνικότητας αυτάρκης σε μια φάρμα σε κάποιο βουνό. Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι να παντρεύεται νέος μιας και είναι βέβαιος ότι βασικός σκοπός του ανθρώπου είναι να διαιωνίσει το είδος του και θα κάνει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί να ταΐσει.

Κάνει κολλητή παρέα με τον καλλιτέχνη μιας και είναι ο μοναδικός που θα κάτσει να διαβάσει τις συγγραφικές δημιουργίες του και ο ακόμα πιο μοναδικός που θα καταλάβει την ποίηση του. Δεν ασχολείται με την τέχνη μιας και απεχθάνεται οτιδήποτε δημιουργικό για τον ίδιο.

Απαγορεύει στον εαυτό να καταναλώσει ενέργεια για οτιδήποτε άλλο πλην της σκέψης. Γι’ αυτό και πάντα θα τον δεις να δουλεύει σε εργασία(μη χειρωνακτική σίγουρα) με μηδενική προοπτική εξέλιξης. -Η ρουτίνα στο χώρο εργασίας είναι ιδανική για την μην κατανάλωση θερμίδων και προσφέρει χώρο και χρόνο για σκέψη είπαμε.-

Αγαπημένη ατάκα: Ο τάδε κάποτε είχε πει….

viii. Ο «Ορέστης Μακρής» 

Η αντροπαρέα έχει χρόνια φτιάξει κρυφό κουμπαρά για την ώρα που θα χρειαστεί να τον στείλουν για αποτοξίνωση. Από τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του θυμάται τα πέντε(μάξιμουμ) καθώς τα υπόλοιπα ήταν λιώμα. Ξεκινάει κάθε μα κάθε βράδυ για ένα ποτάκι και καταλήγει αν είναι τυχερός να τον γυρνάνε σηκωτό σπίτι και αν είναι άτυχος κανείς δεν θα μάθει ποτέ που θα καταλήξει.

Έχει χρειαστεί σίγουρα κάποιες φορές να αφαιρεθούν χρήματα από τον κουμπαρά αποτοξίνωσης μιας και με κάποιο τρόπο έπρεπε οι φίλοι του να πληρώσουν την εγγύηση του.

(κατέληξε στη στενή μετά από ομηρικό καυγά με τροχονόμο επειδή οδηγούσε σουρωμένος ή μπορεί και να τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και να έμεινε για πάντα στο φανάρι κλείνοντας την κυκλοφορία επ’ αόριστον)

Επίσης έχει συλληφθεί γιατί βρέθηκε να κοιμάται σε παγκάκια, πάρκα, παραλίες, αεροδρόμιο. Μια φορά σας πήρε τηλέφωνο για να καλέσετε την αστυνομία οικιοθελώς αφού νόμιζε ότι έπεσε θύμα απαγωγής.

Το πιθανότερο, ξύπνησε σε μια αποθήκη σιτηρών λίγο έξω από ένα χωριό της Κοζάνης. (κανείς ποτέ δεν έμαθε πως βρέθηκε εκεί) Αν καταφέρει ποτέ να κόψει το ποτό ίσως καταφέρει να φύγει και από το σπίτι των δικών του. Για την ώρα είναι ανίκανος να φροντίσει τον εαυτό του, πόσο μάλλον σπίτι και οικογένεια.

Αγαπημένη ατάκα: Έλα ρε μια μπυρίτσα θα πιούμε!


Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου μέρους, ναι θα έχει και δεύτερο, ίσως να έχεις αναγνωρίσει τον εαυτό σου μέσα στην αντροπαρέα ή ακόμα και τον άντρα σου. (πριν γίνει άντρας σου σαφώς, τι νομίζεις εγώ δεν τον άλλαξα;;!)
Αν όχι, απλώς περίμενε.


Αν ανυπομονείς για τη συνέχεια, πάτα εδώ.

και αν

Ανυπομονείς να βρεις εμένα για περισσότερη σοφία, πάτα εδώ.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *