Παρενέργειες

Αλήθεια έχω πάρα πολύ καιρό να το κάνω αυτό. Δεν είναι το αγαπημένο μου να σχολιάζω την επικαιρότητα διότι δεν την πολυπαρακολουθώ κι όλας. Όπως λέει κι η κυρά Starkαινα κάθομαι αναπαυτικά στο ροζ συννεφάκι μου και δεν κατεβαίνω από εκεί! Όμως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ελλαδιστάν μας δε μου αφήνουν άλλη επιλογή από το να ασχοληθώ λιγάκι μαζί τους! Σε κάθε περίπτωση, οι παρενέργειες είναι νομίζω εμφανείς ακόμα και σε εμένα.

Ας ξεκινήσω πρώτα με τη βία της εξουσίας.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα (είπαμε δεν πέφτω από το συννεφάκι μου) με κανένα από τα γεγονότα αστυνομικής βίας που συνέβησαν τον προηγούμενο καιρό. Τι να πω; Ότι δεν έχει ξαναγίνει; Όποιος έχει πάει από τα παλιά τα χρόνια έως και τα πιο πρόσφατα σε πορείες ή διαδηλώσεις ξέρει ότι να μη φάει τουλάχιστον δακρυγόνο είναι αδύνατον. Αλλά τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συναυλίες και φυσικά το γήπεδο. Ξύλο σε ανύποπτο χρόνο απλά γιατί κράταγαν γκλοπ. Που σε πονεί και που σε σφάζει που λέει κι η γιαγιούλα μου.

Είδες ματσάκι και βγαίνεις να πας ήσυχα ήσυχα να τσακίσεις το προβλεπόμενο βρώμικο και ακολουθεί ο εξής διάλογος. Καλώς τα ομορφόπαιδα, άμα φας από τα χεράκια μου μέχρι και γκόμενα θα βρεις. Το λοιπό αδελφέ πιάσε ένα χωρίς κρεμμύδΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ματσουκιά προσγειώνεται στα πλευρά γιατί ο φίλτατος γουρούνης νόμιζε ότι πριν κάνα δίμηνο σε άλλο ματς τον είχες κοιτάξει στραβά. Αν μιλήσεις φυσικά ακολουθεί ψαχτήρι, εξακρίβωση και πιθανή προσαγωγή γιατί ο καντινάς έβαλε περισσότερο κρεμμύδι στο βρώμικο του αστυνομικού τέσσερα Σάββατα πριν και αυτός απλά ήθελε να του κάνει χαλάστρα στη δουλειά!

Όποτε δε μου κάνει καμία εντύπωση που πλέον εξελίχθηκαν και τα όργανα της τάξης και άρχισαν να χτυπούν απροκάλυπτα και χωρίς αιτία ΠΑΝΤΟΥ.

Απλά με θλίβει το ότι η εξέλιξη τους ήταν ότι παλαιότερα έδερναν στοχευμένα, τώρα τσακίζουν παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, μωρά στα καρότσια και τους παίρνουν και τα γλυφιτζούρια. Και όλα αυτά με εντολές εκ των άνω που παραδειγματίζονται άριστα από το σουλτάνο εξ ανατολάς που τόσο χλευάζουν! Δε μπορώ να πω εξελίσσονται και οι κυβερνήσεις μας. Βέβαια δεν είναι λύση ούτε η βία των πολιτών προς τα όργανα της τάξεως.

Θα μου πεις καμία επανάσταση δεν έγινε χωρίς αίμα. Θα σου απαντήσω αγαπητέ επαναστάτη του καναπέ ότι αν έχεις σκοπό να κάνεις επανάσταση θα το δεχτώ. Αλλά να κάνεις επανάσταση, να πάρεις τους δρόμους, τα βουνά και τα όπλα αν χρειαστεί…. Έτσι ναι θα συμφωνήσω ότι για να γίνει και να πετύχει μια επανάσταση θα χρειαστεί αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας. Το να τσακώνουν κάποιοι κάφροι έναν μπατσούλη και να τον στέλνουν στο νοσοκομείο είναι απλά αντίποινα από μία ομάδα βλαμμένων που είναι τα ίδια κουραδάκια με τους απέναντι απλά με διαφορετική “στολή”.

Ας πάμε τώρα στο άλλο μείζον θέμα, αυτό της πανδημίας.

Ξέρω έχει κουράσει και τα σχετικά, όλοι βιώνουν τις παρενέργειες από τα αλλεπάλληλα λοκντάουν. Όλοι μιλάνε για αυτό και οι περισσότεροι χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα. Ποιος είμαι εγώ που θα εκφέρω και άποψη. Αφ’ ενός είναι η προσωπική μου άποψη και είναι γνωστό ότι οι απόψεις είναι σαν τις πρωκτικές οπές, όλοι έχουν κι από μία ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΩ ΕΔΩ ΡΕ. Αφ’ ετέρου είμαι ο μελλοντικός άρχοντας του κόσμου οπότε η άποψη μου μετράει ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ (σατανικό γέλιο αυτό).

Ας ξεκινήσουμε από αυτά που θεωρώ ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν χάλια. Αντικειμενικά κανένας στον πλανήτη δεν είχε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο οπότε όπως είναι λογικό πέρα από κάποιες γενικές οδηγίες η τακτική ήταν (και είναι) βλέπουμε και πράττουμε. Δυστυχώς σαν ελληνική κοινωνία δεν είδαμε καλά οπότε δεν πράξαμε και σωστά!

Δε θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου αλλά γενικά η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας δεν παίρνει αποφάσεις από μόνη της, ακούει μία επιτροπή από διακόσες πενηνταδύο χιλιάδες επιστήμονες που είναι γνώστες. Αλλά θα μου πεις δυστυχώς πέσαμε στην περίπτωση άγνωστου ιού οπότε δεν υπάρχουν γνώστες. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω εκείνοι έχουν φάει τη ζωή τους στα έδρανα, τα εργαστήρια και τα νοσοκομεία οπότε ο οποιοσδήποτε με λίγο νιονιό στην κούτρα καταλαβαίνει ότι ξέρουν περισσότερα από αυτόν αν όχι για τον συγκεκριμένο ιό τουλάχιστον γενικά για τους ιούς και τις αρρώστιες στο σύνολο τους, οπότε μόκο!

Επίσης στο θέμα των εμβολίων.

Φοβάται πολύς κόσμος τις παρενέργειες των εμβολίων. Κατανοητό οκ δε λέω λογικό να φοβούνται. Όμως κανονικά ο ίδιος κόσμος δεν θα έπρεπε να φοβάται και τις παρενέργειες κι από όλα τα υπόλοιπα φάρμακα που καταναλώνει; Ακόμα και το ντεπόν έχει δύο σελίδες παρενέργειες. Φίλοι μου μπέσα πράγματα έχω πάρα πολύ κοντινό μου άνθρωπο που πήρε ιμόντιουμ για να του σταματήσει το κόψιμο και άρχισε να βλέπει τον Άι Γιώργη στο σαλόνι να πολεμάει το δράκο.

Ναι ρε φίλε το ανέκδοτο του χέσε τα χάπια, το δράκο στο σαλόνι δεν τον είδες; Το έζησα λάιβ… Από ιμόντιουμ ξαναλέω, από φάρμακο χιλιετιών που είναι απλά για να μην σου φύγει το έντερο βόλτα. Οπότε λογικό ένα εμβόλιο που έχει φτιαχτεί για να σταματήσει μία πανδημία που θερίζει τον πλανήτη να έχει κάποιες παρενέργειες σε μια μικρή ομάδα πληθυσμού. Και δεν θεωρώ ότι είμαστε πειραματόζωα γιατί ακόμα και μετά από έξι χιλιάδες χρόνια το οποιοδήποτε φάρμακο θα εξακολουθεί να έχει παρενέργειες σε μία μικρή πληθυσμιακή ομάδα!

Τέλος να πω ότι στο ότι η κυβέρνηση τα έχει σκατώσει φταίμε κι οι πολιτές (εννοείτε όχι εγώ). Δεν γίνεται ρε παιδιά να σου λένε φόρα μάσκα και να μην καταλαβαίνεις τι πρέπει να καλύψεις με τη μάσκα και να τη φοράς στον αγκώνα. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που δεν το κάνουν για να χλευάσουν αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνουν. Σε αυτούς στείρωση άμεσα να μην προλάβουν να διαιωνίσουν το είδος τους!

Επανέρχομαι σε εκείνους που απλά μας κοροϊδεύουν.

Δε γίνεται να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι ολιγωρεί και δεν έχει πράξει σωστά όταν εσύ δεν τηρείς ούτε τα βασικά. Εκεί που δουλεύω προσπαθώ να κρατήσω τα μέτρα και σκάει ο άλλος με τη μάσκα στο σαγόνι, στο κούτελο, στο ένα μάτι και το παίζει πειρατής κι άμα τους πεις βάλε καλά τη μάσκα παρεξηγούνται κιόλας ρε φίλε.

Μετά κολλάνε και φταίει το υπουργείο “μπιπ” τα υπουργεία μου μέσα. Ξαναλέω σε καμία περίπτωση δεν έχουν πάρει τις σωστές αποφάσεις οι από πάνω αλλά για να μπορείς να τους βρίζεις πρέπει να τηρείς τουλάχιστον τα βασικά. Σκάει γάμος σε χωριό, ο παπάς προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα και μόνο είκοσι με τριάντα άτομα μέσα στην εκκλησία και απ’ έξω μαζεμένο το μισό χωριό καμία διακοσαριά άτομα. Εκατό κρούσματα σε τρεις μέρες τα εξήντα να πάνε σε ΜΕΘ. Ε ρε φίλε το κράτος φταίει που ξέμεινε από ΜΕΘ το νοσοκομείο; Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί.


Σε άλλα νέα ο καιρός είναι καθαρά ανοιξιάτικος. Η πρωταπριλιά με πέρασε και δεν με ακούμπησε. Το starkακι παραπονιέται γιατί δεν το βολεύει η σέλα στο ποδήλατο και η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο! Αυτά και άλλα πολλά στα Tommy’s breaking news. Μείνετε συντονισμένοι!

(Visited 75 times, 1 visits today)

10 Comments

 1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ 4 Απριλίου 2021 at 7:32 πμ

  Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα τα παραπάνω.
  Και για την αστυνομική βία και για την ανευθυνότητα των πολιτών, που ξαφνικά, αποφάσισαν να αγνοήσουν την επιστημονική κοινότητα και να θεωρούν εαυτούς άτρωτους αλλά και πιο έξυπνους. Και, εντάξει, τις ευάλωτες ομάδες και τους παππούδες του θεωρούν αναλώσιμους αλλά δεν σκέφτονται ούτε εκείνον που έχει να κάνει μεροκάματο ή να εισπράξει κάποια δεκάρα εδώ και μήνες. Ωχ αδελφισμός σε όλο το μεγαλείο του…
  Την καλημέρα μου!

  Reply
  1. Tommy Stark 7 Απριλίου 2021 at 12:12 πμ

   Χαίρομαι που συμφωνούμαι. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο ωχ αδελφισμός πλέον είναι ξεκάθαρη αμφισβήτηση της επιστημονικής κοινότητας και οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας έχουν βγει τσάρκες και παίζουν με τη λογική και τα νεύρα μας!

   Καλό σου βράδυ φίλε μου!

   Reply
 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ 4 Απριλίου 2021 at 2:09 μμ

  Καλησπέρα Τόμμυ!
  Και δίκιο έχεις φίλε μου και με τρόπο που αγαπώ για το χιούμορ σου, τα λες! Και απλά και κατανοητά είναι σε όλους.
  Τι να πω; Να προσθέσω τίποτα δεν έχω ουσιαστικό.
  Να πω ότι μια Πολιτεία που σέβεται κατ’ ελάχιστον τον κόσμο της, θα όφειλε να πείθει με πράξεις και νουθεσίες και όχι με βία, με τρομοκρατία, κτηνωδία. Και όχι ενίσχυση στα φανερά κιόλας κοινωνικών ομάδων που θα στήσουν κλάκα γύρω της.
  Τέλος πάντων. Προχωράμε με τα μάτια δεκατέσσερα και σφιγμένες γροθιές. Που ξέρεις, μπορεί και να χρειαστούν.
  Καλησπέρα Τόμμυ.

  Reply
  1. Tommy Stark 7 Απριλίου 2021 at 12:16 πμ

   Χαίρομαι που είμαστε στο ίδιο πεδίο. Μα κανένας πολιτικός δεν έχει σεβαστεί τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Όλοι παιχνίδια στις πλάτες του κοσμάκη κάνουν, για αυτό και βαράνε στο ψαχνό μιας και ξέρουν ότι ο Έλληνας μαστίγιο και καρότο θέλει. Ματσούκι (μαστίγιο) τριάμισι χρόνια και κάνα επιδοματάκι (καρότο) το τελευταίο εξάμηνο και ξεχνάμε όλα τα προηγούμενα.
   Όσο για τις γροθιές φίλε μου θα το ήθελα (μάλλον) αλλά κανείς δε θέλει να χαλάσει τη βολή του, όπως κι αν μεταφράζεται αυτό.

   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 3. Anna 4 Απριλίου 2021 at 6:10 μμ

  Ναι συμφωνώ έχεις δίκιο. Και ο τρόπος που παρουσιάζεις το δίκιο σου απολαυστικό.
  Ναι είμαστε ξερόλες, όλα τα ξέρουμε, για όλα έχουμε μια ερμηνεία και για όλα αποφασίζουμε
  Αλλά είμαστε και χ@στηδες γιατί μόλις γίνει κάτι σε βάρος μας τρέχουμε ζητώντας από το κράτος να βοηθήσει.
  Όσο για το ξύλο ποτέ δεν συμφωνούσα. Ποτέ δεν αποδεχόμουν πουθενά τη βία. Μια απορία την έχω όμως. Σκέψου λέω, μια διαδήλωση μια πορεία χωρίς αστυνομικούς. Πώς πιστεύεις ότι θα εξελισσόταν; Πού θα κατέληγε;
  Όσο για την πανδημία ε κοίτα υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πώς αυξήθηκαν τα κρούσματα, τι περίεχουν τα εμβόλια (τον ιο του AIDS, τέτανο, ελονοσία ) τα άκουσες. Οπότε τι να πω εγώ που δεν ξέρω; Και οι επιστήμονες; ”Σιγα μην ξέρουν τα κακά της μοίρας τους”!! Ξερόλες είπαμε, δεν είπαμε;

  Reply
  1. Tommy Stark 7 Απριλίου 2021 at 12:21 πμ

   Κοίτα μια διαδήλωση χωρίς αστυνομικούς σίγουρα θα κατέληγε με πολύ φθορά δημόσιας περιουσίας. Αλλά μία διαδήλωση που οι αστυνομικοί να φρουρούν τα παρακείμενα κτήρια (για να μη γίνουν φθορές από τους γνωστούς μπαχαλάκιδες), χωρίς να προκαλούν και το βασικότερο να μην απαντούν στις λεκτικές προκλήσεις (γιατί αν αρχίσουν και τους πετούν καδρόνια πάω πάσο) νομίζω θα είχε καλά αποτελέσματα.
   Οι επιστήμονες είναι τσαρλατάνοι πληρωμένοι από την κυβέρνηση και χωρίς πτυχία που τους έχουν απλά γιατί γράφουν ωραία στην κάμερα.

   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 4. ainafets 4 Απριλίου 2021 at 7:39 μμ

  Σήμερα γιορτάζουν τα ζώα, τα τετράποδα εννοώ και χρόνια τους πολλά και χρόνια πολλά (και καλά) να έχουμε μπροστά μας, εμείς οι “άνθρωποι” να τα φροντίζουμε με αγάπη και να μαθαίνουμε από αυτά!
  Αυτά!
  ΑΦιλάκια Tommy και να χαίρεστε τα τετράποδα σας!

  Reply
  1. Tommy Stark 7 Απριλίου 2021 at 12:22 πμ

   Να τα χαιρόμαστε μικρή μας μάγισσα!!
   Φιλάκια και καλό βράδυ σου!!!

   Reply
 5. κικη κωνσταντινου 5 Απριλίου 2021 at 8:41 πμ

  καυστικος μα ειλικρινης και ακρως ρεαλιστικο το ολο πλανο
  μα αληθεια ειναι, αυτα συμβαινουν στη καθημερινοτητα μας πια

  καλημερα και καλη εβδομαδα να εχετε
  να περνατε ομορφα

  Reply
  1. Tommy Stark 7 Απριλίου 2021 at 12:24 πμ

   Ελπίζω κάποτε αυτά να είναι απλά ύλη για μυθιστορήματα!!

   Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *