Πέππα το γουρουνάκι ( ; )

Πέππα, καλά διαβάζεις. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα στην ψυχαγωγία νομίζεις; Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Είμαι ο πατέρας ενός μικρού τερατιδίου ηλικίας 4,5 ετών. Όπως όλα τα τερατίδια τη σημερινή εποχή έτσι και το δικό μου γεννήθηκε με τσιπάκι και χειρίζεται πολύ καλύτερα από εμένα κινητά, tablet, smart tv κ.τ.λ. Το μόνο που ακόμα μου έχει μείνει είναι ένα playstation και αυτό σίγουρα όχι για πολύ, αλλά θα δώσω σκληρή μάχη με το starkακι πριν χάσω και το πάρει και αυτό.

Έχασα λίγο την ουσία, επιστρέφω. Λοιπόν χάρη σε αυτό το τσιπάκι που διαθέτει το καμάρι μου πολύ συχνά στην τηλεόραση (που χρυσοπλήρωσα μπας και καταφέρω να δω κάνα πειρατικό ματσάκι σε 50 ίντσες) παίζει το δημοφιλές ΜΠΛΟΥΕΡΓΚ “Πέππα το γουρουνάκι”. Νομίζω ότι μάλλον είναι τα απλοϊκά σχέδια και οι για τον λούτσο καβάλα διάλογοι που το κάνουν απλό και κατανοητό για τα παιδάκια αυτής της ηλικίας.

Αρχικά ομολογώ κι εγώ ότι το είχα βρει λιγάκι χαριτωμένο αλλά προειδοποιώ όλους να μην πέσει κανείς στην παγίδα. Φίλε είναι πραγματικά ένα σιχαμερό βδέλυγμα και η πρωταγωνίστρια είναι η μοναδική main character που αντιπάθησα περισσότερο από την τρελή του Homeland.

Σήμερα λοιπόν θα κάνω μία ανάλυση στους κύριους χαρακτήρες. (οι συμμετέχοντες είναι άπειροι και οι περισσότεροι αδιάφοροι.) Δείτε το ως προσπάθεια να σας βοηθήσω να κρατήσετε τα μικρότερα μέλη των οικογενειών των δικών σας και των γνωστών σας μακριά από αυτή την τοξικότητα.

Πέππα

Ξεκινάω με την πρωταγωνίστρια μας. Η τύπισσα είναι απλά το χειρότερο παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Νομίζει ότι είναι μεγάλη, αλλά αυτό οκ πολλά παιδάκια το έχουν. Το χειρότερο είναι ότι με αυτό στο σκατοκέφαλο της υποτιμάει συνέχεια το δύσμοιρο το αδελφάκι της. Φυσικά πάντα νικάει, ακόμα κι όταν χάνει με μόνιμο θύμα το μικρό αδελφό. Κοροϊδεύει τον πατέρα της σε συνεργασία με τη γουρούνα μάνα της(θα πούμε παρακάτω). Φυσικά είναι φίλη με κάποιον μόνο όταν της κάνουν τα χατίρια! Με τυραννικές τάσεις αφού συνέχεια φαντάζεται ότι είναι βασίλισσα και η οικογένεια της οι υπηρέτες της.

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Μπέικον αδιαμφισβήτητα.

Μαμά Γουρουνίτσα

Γουρουνίτσα μόνο κατ’ όνομα. Μεγάλη γουρούνα κι αυτή. Πάντα σιγοντάρει την Πέππα με απώτερο σκοπό να ταπεινώσουν τον κακόμοιρο μπαμπά. Φυσικά ότι οι γονείς της έχουν το ίδιο επίθετο με εκείνη και τον σύζυγο της πράγμα που σημαίνει ότι τον έχουν χειραγωγήσει τόσο που ούτε το όνομα του δεν κατάφερε να κρατήσει. Έχει έναν αέρα ανωτερότητας (από κάπου έπρεπε να πάρει το μικρό κακομαθημένο). Είναι ευέξαπτη, κυκλοθυμική και φυσικά πάντα νικάει σε ότι παίρνει μέρος. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι τουλάχιστον προσπαθεί να προστατέψει το στερνοπούλι της από το αιμοσταγές τέρας που τυχαίνει να είναι το πρωτότοκο της!

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Γεροντοκόρη, με ελιά στη μύτη κουβερνάντα το μεσαίωνα.

Ο μικρός Τζορτζ

Ο μικρός αδελφός της Πέππας. Από την κακομεταχείριση σίγουρα θα τρέχει σε ψυχολόγους όταν μεγαλώσει λιγάκι. Πάντα θεωρεί ότι όλοι θα θέλουν να ασχοληθούν μαζί της και υποτιμάει τον μικρούλη. Βέβαια υπάρχουν κάποια σκηνικά που το νιάνιαρο ισοπεδώνει και ταπεινώνει τη βασίλισσα της λάσπης. Ομολογώ μου προσφέρει τόνους ικανοποίησης λες και η ομάδα μου πήρε πρωτάθλημα, πανηγυρίζω με καπνογόνα στο σαλόνι και λοιπές γραφικότητες, μπέσα πράγματα. Οι μόνες λέξεις που ξέρει είναι όχι και δεινόσαυρος. Αυτό δικαιολογείται από την ηλικία και ότι η αγαπημένη του αδελφή του κάνει μπούλινγκ και ούτε στον παιδικό σταθμό δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαδί! (Η συμπεριφορά των άλλων νηπίων απέναντι στις ικανότητες του Τζόρτζι είναι μια από τις στιγμές πανηγυρισμών).

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Επιστήμονας που προσπαθεί να φτιάξει το Jurassic Park.

Παππούς Γουρουνάκης

Δείνος μάστορας και εφευρέτης. Γκατζετάκιας των κηπουρικών πάντα με τα πιο τούμπανα εργαλεία λοιδορεί ΚΑΙ αυτός τον κακομοιρούλη το μπαμπά γουρουνάκι. Φυσικά τα κάνει συχνά χειρότερα καθώς για το σκάφος του το δρομολόγιο βυθός-καρνάγιο είναι κάτι σαν Παγκράτι-Κολιάτσου που λέει κι ο λαός. Τσακώνεται συνεχώς με τους “φίλους” του νομίζοντας ότι είναι ανώτερος (από κάπου έπρεπε να πάρει η μαμά γουρούνα για να πάρει και η γουρουνάρα μετά, μιλάμε για εξέλιξη όχι τσανταβράτζαλα) και φυσικά αρκετά συχνά ταπεινώνεται από αυτούς προκαλώντας επίσης πανηγύρια αλλά πιο μετριασμένα. Του δίνω το credit της ίσης μεταχείρισης απέναντι στα εγγόνια του!

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Ο Λεονάρντος ο Ντα Βίντσης των οπισθίων.

Γιαγιά Γουρουνίτσα

Πραγματικά αδιάφορη. Ο μόνος λόγος ύπαρξης της είναι για να κάνει παρέα στον παππού. Η μόνη συμμετοχή που έχει σε μερικά επεισόδια είναι για να κάνει φλας μπακ σε αναμνήσεις όταν η μαμά γουρούνα ήταν σε μικρότερη ηλικία.

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Αόρατη.

Ξαδέλφη Χλόη

Δευτερεύον χαρακτήρας με ελάχιστες συμμετοχές αλλά ο μοναδικός χαρακτήρας που μου είναι πραγματικά συμπαθής. Όταν εμφανίζεται η Πέππα πάντα νομίζει ότι θα ασχοληθεί μόνο με την πάρτυ της. Εκείνη δείχνει να λατρεύει το Τζορτζ και τον βοηθάει να ξεφτιλίζουν την ψηλομύτα στα παιχνίδια και δεν τον αφήνει ποτέ στην απ’ έξω. Φαίνεται να συμπαθεί και το μπαμπά γουρουνάκι αν και δεν δίνει γενικά πολύ σημασία στους μεγαλύτερους, τουλάχιστον δεν προσπαθεί να τους καψωνάρει.

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Ο Punisher.

Μπαμπάς Γουρουνάκης

Τελευταίος η κολώνα του σπιτιού. Γενικά φαίνεται να δουλεύει σκληρά κάνοντας μια αρκετά καλή δουλειά. Επίσης αν το πάμε απο την τοποθεσία το γραφείο του είναι σε ρετιρέ ουρανοξίστη οπότε είναι σε καλή θέση στην ιεραρχία. Το αιώνιο θύμα της οικογένειας του, το τι του κάνουν μόνο ένα πράγμα μου φέρνει ΜΠΛΟΥΕΡΓΚ. Πραγματικά ταΐζουν το φαΐ του στις πάππιες κατ΄ επανάληψη, ξεκινάνε πικ νικ και τον αφήνουν στην απέναντι όχθη του ποταμού τρώγοντας ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΪ.

Πέφτει στα λασπόνερα ποταμού για να σώσει τη μαούνα του παππού και του τη λέει να πηγαίνει πιο σιγά (τελικά τη στουκάρει ο παππούς και πανηγύρια ο tommy). Πάνε κατασκήνωση μπαίνουν όλοι στη σκηνή και τον αφήνουν να κοιμηθεί με ξενοδοχείο τα αστέρια. Ξεκινάει καταιγίδα και ρε φίλε δεν ανοίγουν τη σκηνή ούτε να δουν αν ζει ή αν πέθανε, μόνο το πρωί αναρωτιούνται που χάθηκε. Πάλι καλά που δεν ήθελαν να βγάλει και τα ρούχα του να καλύψει τη σκηνή τους για να μην ακούνε το τακ τακ της βροχής. Τον αφήνουν “γυμνό” μέσα στο κρύο για να ντύσουν το χιονάνθρωπο και πόσα ακόμα που δε θυμάμαι! Το μεγαλύτερο θύμα μπούλινγκ που έχω δει και όλα αυτά από τα πλάσματα που υποτίθεται πρέπει να τον αγαπούν! Απλά ΜΠΛΟΥΕΡΓΚ.

Τι θα ήταν εκτός σειράς: Αυτός που μπουκάρει με το τσεκούρι και κερνάει μπέικον!!!

Ελπίζω να σας άνοιξα τα μάτια για την Πέππα και στο μέλλον να προστατέψετε τα τρυφερούδια σας από αυτό το τερατούργημα που θέλει να λέγεται και παιδική σειρά. Το νου σας!

(Visited 268 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ 2 Μαρτίου 2021 at 7:49 πμ

  Δεν την ξέρω τη σειρά, θυμάμαι μόνο ότι ούτε στην κόρη μου άρεσε. Πάντως, από την περιγραφή σου και μόνο, αντιλαμβάνομαι ότι είναι μία “περίεργη σειρά” ειδικά για παιδιά.
  Την Καλημέρα μου!

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:32 μμ

   Φίλε μου η κόρη είναι σοφό παιδί! Μου αρέσει που μιλάς κομψά, εγώ θα την χαρακτήριζα στην καλύτερη εμετική!
   Καλό σου βράδυ!!!

   Reply
 2. Butterfly 2 Μαρτίου 2021 at 8:12 πμ

  Εχω λιώσει στο γελιο! Θεϊκή περιγραφή, απίστευτος σχολιασμός! Ειδικά τα τι θα ήταν εκτός σειράς! Με το μπέικον πέθανα!!
  By the way, λατρευω Πέπα!!!

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:35 μμ

   Θα κάνω ότι δεν είδα την τελευταία πρόταση….
   Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, το τι θα ήταν εκτός σειράς νομίζω θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το τελευταίο επεισόδιο και έτσι τελειώνοντας θα με έκανε διπλά χαρούμενο!
   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 3. mariakat 2 Μαρτίου 2021 at 9:28 πμ

  Δεν έχω δει ούτε ένα αλλά πραγματικά δεν υπάρχεις 🤣🤣🤣🤣🤣
  Έκλαψα αλήθεια

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:39 μμ

   Έχεις γλιτώσει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα σου που δεν το έχεις παρακολουθήσει. Βέβαια με την τόσο τέλεια περιγραφή μου είναι σαν να έχεις δεν τα πάντα σχεδόν οπότε μπορείς μέχρι και συζήτηση να κάνεις για την “κυρία”.
   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Καλό βράδυ!!!

   Reply
 4. ainafets 2 Μαρτίου 2021 at 12:31 μμ

  Καλημέρα Τommy + Τομοκογένεια!
  Α! την ξέρω την σειρά (είναι αρκετά παλιά!) και χαίρομαι που ως σωστοί γονείς όχι μόνο δεν ξαποστείλανε το τέκνο σας να την βλέπει ενώ εσείς “παίζεται” με tablet κλπ όχι μόνο καθίσατε να την δείτε αλλά και την αναλύσατε… τώρα η αφεντιά μου, την διάβασε δια της πλαγίας ανάγνωσης λόγω μεγέθους! 😉
  Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν τελικά αρέσει στο τέκνο γιατί τα σημερινά παιδιά διαφέρουν 100% από την προηγούμενη γενιά!
  Α! και να ξέρετε πως όλα τα αλλαντικά βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

  ΑΦιλάκια υγιεινά!

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:44 μμ

   Απλά την ξέρεις είναι καλό, καλύτερο να μην υποστείς το μαρτύριο να την παρακολουθήσεις. Εννοείτε ότι παρακολουθώ ότι βλέπει το starkακι τα περισσότερα μου αρέσουν περισσότερο από ότι στο μικρούλη. Στο τέκνο μία του αρέσει και μία όχι αλλά γενικά έχει θετική αντίδραση απέναντι της, νομίζω ότι προς τιμήν του και ανακούφιση μου ότι αγαπημένος του χαρακτήρας είναι ο Τζορτζ.
   Καλή μου μαγισσούλα για τον δικό μου ουρανίσκο υγιεινό και νόστιμο είναι τσακωμένα! Ότι αξίζει παχαίνει!
   Φιλάκια και καλό βράδυ!

   Reply
 5. Anna Flo 2 Μαρτίου 2021 at 5:14 μμ

  Έχω πέσει κάτω από τα γέλια…Την ξέρω την σειρά παλιάς κοπής. Δείξε νέες στο σταρκάκι, αυτές που σκοτώνονται και ζωντανεύουν ξανά, απ’ αυτές με τα πολλά όπλα χαχαχα
  Κοίτα η ανάλυσή σου τα σπάει στην κυριολεξία. Αλλά έτσι είναι τα αδέλφια. Έχεις αδελφό ή αδελφή; Αν έχεις θα ξέρεις.
  Το ότι παίρνεις το μέρος των αδικημένων -ας πούμε- ή του μπαμπά, μήπως να το έψαχνες το γιατί;;
  Ρώτα το γιο σου με το τσιπάκι. Ποιος ρόλος του αρέσει από τη σειρά της Πέπας και ίσως καταλάβεις και το γιο σου χααχαχαχα
  Καλησπέρα Τόμμυ

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:51 μμ

   Κοίτα γενικά προσπαθώ να κάνω το μικρό λιγάκι πιο ειρηνιστή από αυτό που είναι τώρα οπότε αποφεύγω την πολύ βία σε αυτή την ηλικία(ο μικρός πάλι δεν μου έχει αφήσει κόκκαλο). Μεγαλώνοντας θα βλέπουμε μαζί anime 🙂 . Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι μοναχοπαίδι αλλά είναι η συνολική της εικόνα κι όχι μόνο απέναντι στο Τζόρτζι που με κάνει να θέλω να την τηγανίσω….
   Αν και δεν είμαι βέβαιος νομίζω ότι ο Τζορτζ είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας του μικρού, μίλα τι ξέρεις που δεν ξέρω?
   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 6. Marina Tsardakli 2 Μαρτίου 2021 at 8:28 μμ

  Μου θύμισες μια χιουμοριστική φωτό που δείχνει μπέικον κομματιασμένο και λέει “η Πέπα σε παζλ”.
  Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι πέραν του ότι απόλαυσα το χιούμορ σου, διότι δε μου αρέσει η Πέπα κι ούτε η πρωταγωνίστρια στο Homeland (και το κατάλαβα αργά, είχα βγάλει σεζόν).
  Τα φιλιά μου στη σύζυγο και το μικρό ΕΙΔΩΛΟ!
  Καλό απόγευμα Tommy!

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:55 μμ

   Οραματιστής αυτός που έφτιαξε τη φωτογραφία που αναφέρεις!!!!!!
   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που ταυτίζονται οι απόψεις μας και το να βγάλεις μία σεζόν δεν είναι αργά εμείς είδαμε τρεις(ενώ την σιχαινόμασταν, δε μας καταλαβαίνω μερικές φορές).
   Θα μεταφέρω τα φιλιά σου.
   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ 2 Μαρτίου 2021 at 10:49 μμ

  Τόμμυ τη σειρά την ξέρω, δεν την έχω δει φυσικά, είναι εκτός ενδιαφερόντων μου αλλά, μένω με μεγάλη προσοχή στα λεγόμενά σου καθώς εμπιστεύομαι την κρίση σου.
  Επίσης να πω ότι απολαμβάνω το χιούμορ σου, το οποίο είναι εξαιρετικό.
  Πολλά τα αμφιλεγόμενα που φτάνουν στα παιδιά αγαπητέ φίλε, δυστυχώς πολλά!
  Καλησπέρα και τα μάτια σου δεκατέσσερα.

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 10:58 μμ

   Μόνο καλό στον εαυτό σου έχεις κάνει που δεν το έχεις παρακολουθήσει και χαίρομαι που με εμπιστεύεσαι!!!
   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Ευτυχώς υπάρχουν και πολλά καλά και έρχεται ισορροπία!!
   Καλό σου βράδυ και κοιτάω από παντού!

   Reply
 8. Παναγιώτης Σακαλάκης 3 Μαρτίου 2021 at 6:10 πμ

  Στο σημείο “Τι θα ήταν εκτός σειράς: Μπέικον αδιαμφισβήτητα,” παραλίγο να πνιγόμουν. Μετά λέω οκ, πιο αστείο από αυτό δεν γίνεται, και διαβάζω το “Τι θα ήταν εκτός σειράς: Ο Punisher,” οπότε μου χρωστάς όλο τον καφέ που έφτυσα προσπαθώντας να μην πνιγώ χαχα

  Reply
  1. Tommy Stark 3 Μαρτίου 2021 at 11:02 μμ

   Αφού δεν πνίγηκες έναν καφέ θα στον κεράσω!! Επίσης κερνάω ουζάκι ή μπύρα βλέποντας Punisher και τρώγοντας μπέικον για μεζεδάκι!
   Χαίρομαι που σου άρεσε.
   Καλό σου βράδυ!!!

   Reply
 9. ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) 4 Μαρτίου 2021 at 6:53 πμ

  Εχω δει Πέππα και με εκνευρίζουν οι διάλογοι, σαχλοι, ακατανόητοι, ηλίθιοι, εκνευριστικοι.
  Πάντως διαβάζοντας τις περιγραφές και τους χαρακτηρισμούς αμέσως μου ήρθε ΤΟ ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ -ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ- Καρτούν και είναι “Η Μάσα και ο Αρκούδος”. Λυπάμαι τον Αρκουδο με όσα τραβάει με το πιο κακομαθημένο πιτσιρικι που υπάρχει, που πρέπει να περνάει παντα το δικο της, δεν αφηνει κανέναν σε ησυχία, εκμεταλλευση, και αλλα πολλα, την Μάσα.
  Ελα σε παρακαλώ δεν είμαι Εγώ η παράξενη. Αχαχαχαχα!!!
  Χαιρετίσματα παιδιά!

  Reply
  1. Tommy Stark 6 Μαρτίου 2021 at 10:25 πμ

   Λίγα με τη φίλη μου τη Μάσα! Η κακομοίρα απλώς αναζητάει την προσοχή του Αρκούδου που τον λατρεύει και εκείνος την αποφεύγει όπως το διαβόλι το λιβάνι. Η Πέπα είναι σαδίστρια και από τη φύση της κακιά!!!!
   Καλή σου μέρα! Χαιρετίσματα κι από τα εξωτικά μέρη μας!!!!

   Reply
   1. ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) 7 Μαρτίου 2021 at 9:31 πμ

    Αχαχαχαχα η προσοχή με τέτοιες συμπεριφορές πολλές φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσμαστα. Έλα το ξέρουμε καλά! Αλλά ok Φίλη σου είναι, Εγώ απλώς με τίποτα λέμε. Ας μείνουμε ότι και οι δυο συμφωνούμε για την Πέππα.
    Φιλιά στην οικογένεια!!!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *