Σχέση από.. απόσταση.

Όλα είναι στάχτη στα μάτια. Όλα όμως. Σας το λέω εγώ. Τι γιατί; Ξέρω παιδί μου. Ξέρω. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Όπου κλέφτης βάλε Μάκης, Τάκης άντε Tommy και είσαι μέσα. Δεν μπορεί όλες έχουμε κάνει το λάθος να μείνουμε πάνω από χρόνο σε μια σχέση. Όταν φτάνεις στα πέντε χρόνια δεν το συζητώ, ξεφεύγει από λάθος και γίνεται μαύρη τρύπα.

Στην αρχή όταν είσαι στη σχέση δεν μπορώ να πω, νόμιζα είχα κληρώσει τον πρώτο λαχνό. Όπως το νομίζω και κάθε φορά βέβαια. Τι ήθελε και με έκανε τζογαδόρα ο μπαμπάς; Αυτά πληρώνω τώρα. Που αν με βλέπει από κάπου σίγουρα θα με μουτζώνει ο άνθρωπος. Κύριος με τα όλα του που λες. Αφού στο τσακ ήμουν να πάω να βγάλω άδειες γάμου από τον πρώτο κιόλας μήνα. Περνούσε ο καιρός λοιπόν και τι να δω; Νόμιζα τον απήγαγαν εξωγήινοι. Άλλος σου λέω ο τύπος. Καλή βέβαια και του λόγου μου. Σκέψου, για λίγο καιρό τον δικαιολογούσα κιόλας. Όλες οι σχέσεις κάνουν κοιλιά έλεγα. Ε, μέχρι που έκανε και εκείνος.

Που αν τα ‘χεις περάσει, με νιώθεις, το ξέρω μη νομίζεις δεν το ξέρω. Σου ήρθε κι εσένα πρίγκιπας και τελικά ήταν σε πλαστικό; Όλοι τα ίδια είναι μάτια μου, μη σκας. Θα σου το αποδείξω κιόλας.


Αλλά φταίμε κι εμείς. Όχι φταίμε! Γιατί ο άλλος, σου δείχνει με κάθε τρόπο ότι είναι μακάκας. Και εμείς, τι κάνουμε εμείς; κοιτάμε εκείνη τη μια φορά και μοναδική φορά που ξεχάστηκε και δεν ήταν. Το θεωρείς εσύ αυτό συμπεριφορά φυσιολογικού ανθρώπου; Γιατί άμα το θεωρείς να το συζητήσουμε!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Τον πρώτο μήνα χορταίνεις και για τους υπόλοιπους.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος; Που θες και δεν σε πάει, βόλτες, σινεμά, εκδρομές, για ποτό. Να τα χορτάσεις καλά, γιατί φίλη μου δεν θέλω να σε πληγώσω αλλά πιθανότατα αυτό ήταν, δεν θα τα ξαναδείς σύντομα.

Στο χρόνο επάνω, έρχεται το άραγμα. Έλα μωρό μου, που να τρέχουμε, να κάτσουμε να δούμε κάνα netflix σπίτι, αγκαλιά, ξέρεις. Όλοι τα ίδια λένε παιδιά, τσεκαρισμένο. Άντε καλά λες, ας κάτσουμε σπίτι, τουλάχιστον θα είμαστε αγκαλιά. Είναι και η οικονομική κρίση, δεν είμαστε και για πολλά, πολλά. Παρηγοριά στον άρρωστο. Γιατί;

Γιατί μετά φτάνεις στα 5 χρόνια, και ναι μεν αράζετε σπίτι, αλλά εκείνος όλη μέρα παίζει στο χαζοκούτι του. Που θα του το πάρω καμιά μέρα και θα του το φορέσω καπέλο. Που αν δεν το πλήρωνα ακόμα θα το είχα κάνει αλλά τι νομίζεις πως θα καταλάβει; Στο τέλος θα πληρώνεις επί δυο. Πάνε οι βόλτες, πάνε οι αγκαλιές, πάνε όλα. Μαζί και η υπομονή σου.

Κεφάλαιο διακοπές.

Στο μήνα επάνω, θα ξεχάσω εγώ που με πήγε στο 5αστερο διακοπές; Τι καλά που ήταν, με τις ανέσεις μου, τα τζακούζια μου, το κρεβάτι μου. Που να πάγωνε ο χρόνος, γιατί τα 5αστερα έγιναν κάμπινγκ, και αντί για τον χρόνο, πάγωσε ο κώλος μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και η 5ετία, και οι πιο χοτ διακοπές που πάμε είναι στη μάνα του, που λεφτά για πολυτέλειες μου λέει; Που ούτε να βήξουμε δεν μπορούμε, χτυπάει την πόρτα μη τυχόν πνίγηκε το καμάρι της. Οσονούπω πεθερούλα, υπομονή κι εσύ!

Τι θα παραγγείλετε;

Τον πρώτο μήνα, ακόμα και απ’ έξω να παίρναμε, τα καλύτερα μου είχε. Ιταλικό, κινέζικο, μεξικάνικο, ολόκληρη ιεροτελεστία σου λέω. Λίγο και θα με έπιανε χανγκοβερ από την αλλαγή κλίματος ένα πράγμα. Περνούσε βέβαια ο καιρός και το καμάρι μου κουράστηκε, και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αποχωριστεί το τζατζίκι, και στο χρόνο επάνω τα βρώμικα μας επισκέπτονταν ανελλιπώς. Αλλά και αυτό καλό το λες, εγώ παράπονο δεν είχα. Τι γιατί; γιατί στα 5 χρόνια, το πιο γκουρμε πιάτο που τρώμε απ’ έξω είναι ο πατσάς του κυρ Κώστα στη γωνία.

Αργότερα να φανταστείτε, έγινε και η μόνη μας διασκέδαση. Και θα εξηγηθώ!

Διασκέδαση. Ας γελάσω!

Στον πρώτο μήνα, είχα μάθει όλα τα σχήματα στις πίστες. Που τα μπουζούκια εμένα δεν μου αρέσουν, αλλά στολιζόμουν, βαφόμουν, έπαιρνα και τον αέρα μου. Θα παραπονεθώ εγώ; Εγώ που μετά τον χρόνο μέσα στη σχέση, η μόνη μου διασκέδαση έγινε το φαγητό; Εγώ που άντεξα 5 ολόκληρα χρόνια κι εκείνος νομίζει πως με βγάζει ακόμα όταν τρώμε απ’ τον κυρ Κώστα; Όχι βέβαια!

Let’s get physical, physical.

Εγώ άντεξα έναν ολόκληρο μήνα να τρέχω στα πάρκα μέσα στο κρύο να γυμνάζομαι μαζί του. Έχω σκληραγωγηθεί εγώ στη σχέση τι νομίζεις; Πάλι καλά βέβαια ήρθε ο χρόνος και κούμπωσε, ξεκινήσαμε το γυμναστήριο και ζεστάθηκε το κοκκαλάκι μου. Μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου, μας το ‘κοψε κι αυτό, και τώρα, στα 5 χρόνια, εκείνος γυμνάζεται στον καναπέ, κι εγώ στο κομμωτήριο. Ας τα κάνουν οι νεότεροι αυτά, εγώ έχω και το αυχενικό μου.

Και αν με λέτε υπερβολική, πάμε αλλού. Σεξ.

Ελπίζω τουλάχιστον να θυμάστε τα βασικά αν έχετε περάσει την 5ετία στη σχέση, να συνεννοηθούμε. Το πρώτο μήνα θέλει και ερώτημα; Σαν τα κουνέλια. Παντού πέρα από το κρεβάτι. Μέσα στο σπίτι, έξω απ το σπίτι, σε κάθε σπίτι. Παλιές καλές εποχές. Τον πρώτο χρόνο, μην είμαστε και πλεονέκτες, αρχίζουν οι περικοπές. Ναι μεν, αλλά. Η φαντασία, καταντάει επιστημονική. Ε μετά όπως καταλαβαίνεται, στα 5 χρόνια, το σεξ δεν έχει καν σημασία και την έξαψη την έχεις ακουστά μόνο από το τραγούδι του Βασιλείου.

Σεξ και φαντασίωση πάνε παρέα.

Στις αρχές, όρεξη να ‘χεις, μια για κάθε μέρα. Αν είσαι αδέσμευτος δηλαδή, ίσα, ίσα που προλαβαίνεις να φτιάξεις λίστα γιατί ο χρόνος δεν αργεί, και η φαντασία πάει περίπατο. Μέχρι που φτάνεις στα 5 χρόνια, ε, και η μοναδική σου φαντασίωση είναι ο απέναντι. Είναι να ξαφνιάζεσαι; Αφού το κεφάλι του έχει ψηθεί από το ηλεκτρονικό.

Κάπως έτσι, φτάνουμε και στα εσώρουχα.

Αν διανύεις τον πρώτο μήνα σε μια σχέση, φαντάζομαι ρωτάς απλά ποια; Έτσι είναι παιδιά, που να προλάβεις. Έχεις αγοράσει ότι πιο καυτό, αλλά με τόσο σεξ, στη ντουλάπα θα μείνουν! Ευτυχισμένες μέρες. Μετά φτάνουμε στο χρόνο, λίγο η οικειότητα, λίγο η ρουτίνα, λίγο και η άνεση εδώ που τα λέμε, τσουπ, να σου τα βαμβακερά πρώτη μούρη. Στα 5 χρόνια, δεν το συζητώ, εκείνος, σίγουρα φοράει ακόμα τα παλιά!

Δείξε μου ποιος είσαι.

Το ένα φέρνει το άλλο, και κάπως έτσι φτάσαμε και στο ζουμί. Στο πρώτο μήνα, και οι δυο το παίζουν άνετοι, τα κάνουν όλα, τα έχουν κάνει όλα, και είναι ανοιχτοί σε όλα. Στο πρώτο χρόνο, εσύ φαντάζομαι προσποιείσαι οργασμό, γιατί τελικά, αυτός τα βαριέται όλα. Μη φτάσουμε στα 5, που τα έχεις δει όλα, και καταλήγεις να προσποιείσαι πονοκέφαλο, εκεί είναι τα ζόρια.

Ύπνος.

Κι εκεί που διανύεις τον πιο ευτυχισμένο μήνα της σχέσης σου και κοιμάστε όλη νύχτα αγκαλιά, πιάνεστε, πονάτε, αλλά επιμένετε… Κάντε υπομονή. Όλα θα βρουν το δρόμο τους στον χρόνο επάνω, όπου θα γυρίσετε και πλάτη, μια και καλή. Γιατί στα 5 χρόνια αν είστε τυχεροί, θα παραμείνετε έτσι, αν όχι, θα καταλήξετε σε άλλα δωμάτια. Μην είμαστε και οπισθοδρομικοί, άλλοι κοιμούνται σε διαφορετικά σπίτια εδώ που τα λέμε.

Έτσι δεν γίνεται πάντα άλλωστε; Όλα ξεκινάνε σαν παραμύθι και καταλήγουν εφιάλτης.

Ομιλείτε παρακαλώ;

Μην πας μακριά. Το πιο απλό, τον πρώτο μήνα στη σχέση, σε κοιτάει στα μάτια, κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη σου, προσέχει την κάθε σου λέξη. Κι εκεί που λες επιτέλους θα συνεννοηθούμε, δαγκώνεις τη γλώσσα σου! Γιατί σιγά, σιγά, έρχεται ο χρόνος και μαζί έρχεται και η βαρηκοΐα. Δεν ακούει απλώς όσα θέλει, αλλά και όσα τον συμφέρουν. Και πάλι καλά να λες, γιατί μετά ακολουθούν τα χειρότερα. Στα 5 χρόνια αρχίζει να το παίζει σινεφίλ και τελικά ακούει μόνο όσα παίρνει ο άνεμος.

Και εντάξει, θα μπορούσα κι εγώ, δε λέω, να μην αντιδράω τόσο.
Αλλά ρε παιδιά, σοβαρά τώρα, μετά τις πόσες αποτυχημένες σχέσεις πρέπει να αγοράσω γάτα; Ξέρει κανείς να μου πει;

(Visited 119 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Marina Tsardakli 16 Μαρτίου 2021 at 10:22 πμ

  Κοίταξε θα μιλήσω πολύ σοβαρά. Για εμένα το τελικό αποτέλεσμα μιας σχέσης, διαμορφώνεται και από τους δυο. Ο γάμος ή η σχέση, δεν είναι μια μέρα και πάει. Είναι το “μετά”. Αν τα δυο μέλη της σχέσης προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες τους, ενδιαφέρονται ουσιαστικά ο ένας για τον άλλον και αφιερώνουν χρόνο και στον σύντροφο και στη σχέση, όλα θα πάνε καλά.
  Ο χρόνος για εμένα -ίσως είναι και λάθος, λέω απλά την άποψη μου- ποτέ δεν αποτελούσε κριτήριο. Μπορεί σε έναν μήνα με κάποιον να είναι τέτοια και τα συναισθήματα και τα βιώματα που να σε γεμίζει σιγουριά. Και με άλλον αυτό να μη σου έρθει ούτε με τα χρόνια, ούτε με τίποτα.

  Και επειδή θέλω να συνεχίσω σε σοβαρό τόνο το σχόλιο μου, το point με τα γκουρμέ δεν το έπιασα, εμένα τα γκουρμέ δεν μου αρέσουν. Προτιμάω τα ταβερνάκια. Δίπλα στη θάλασσα το καλοκαίρι. Δίπλα στο τζάκι το χειμώνα. Τίμια! Διότι τα γκουρμέ είναι και μια σταλιά. Άμα ήθελα να πεινάω, πήγαινα και survivor, να αποκτήσω και followers στα social media!
  Τώρα ο πατσάς, είναι από τα πράγματα που δεν έχω φάει ποτέ, δε θέλω να δοκιμάσω ποτέ, και μου βρωμάει απίστευτα. Από εμένα είναι όχι!

  Απολαυστικότατη ανάρτηση.
  Καλή συνέχεια Νικολέτα μου. Πολλά φιλιά!

  Reply
  1. Νικολέτα Κριαρά Λάμπρου 17 Μαρτίου 2021 at 11:36 μμ

   Μαρίνα μου κοίτα, καταρχήν επανάφερε το χιούμορ σου να τους θάψουμε με την ησυχία μας.
   Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά 😛

   Αυτό με τον χρόνο το πιστεύω κι εγώ. Άλλωστε και στην περίπτωση μου όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα στιγμή να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο 😀
   Είναι να μη σε τυλίξουν, τα υπόλοιπα έρχονται πακέτο να το ξέρεις!
   Αλλά και αυτή είναι μια ομορφιά γιατί ψάχνεις τρόπο να ξεφύγεις από την πραγματικότητα!

   Επίσης συμφωνώ με τον πατσά, μην το πεις πουθενά αλλά ούτε εγώ έχω δοκιμάσει ποτέ!!

   Μερσί αγαπημένη <3

   Reply
 2. Anna 16 Μαρτίου 2021 at 11:05 πμ

  Μπήκα, διάβασα, ξεράθηκα στα γέλια, βγήκα και επανήλθα με σοβαρότητα.
  Εντάξει, θα σε πω λίγο υπερβολική ναι; Αλλά η υπερβολή φέρνει το γέλιο, σωστά;
  Και για να γελάσουμε θα σου πω ότι ο δικός μου ο καλός ήταν και πολύ ιππότης ξέρεις. Μου άνοιγε τις πόρτες με φρόντιζε, μου έφερνε λουλούδια κλπ κλπ. Όταν παντρευτήκαμε αυτά τα είχα δεδομένα. Λοιπόν την πρώτη φορά που βρεθήκαμε μπροστά στην πόρτα περίμενα να την ανοίξει με τα κλειδιά του (η εξώπορτα της πολυκατοικίας που κλείνει μόνη της) και να την κρατήσει να μπω. Η συνήθεια που λέγαμε. Που λες ο καλός μου ανοίγει, μπαίνει μέσα, αφήνει την πόρτα και εκεί που πάω να μπω την ”’τρώω” στη μύτη… την πόρτα ντε!!!!!!!!χαχαχαχα
  Σοβαρά τώρα…το μετά από τις γλύκες και τις περιποιήσεις και τις διασκεδάσεις είναι που μ’αρέσει. Ξέρεις, κι εμείς καθόμασταν ώρες στον καθρέφτη για το ραντεβού μας κάθε φορά. Το μετά που λες, που λόγω οικειότητας τον βλέπεις αξύριστο με τη φόρμα, σε βλέπει αχτένιστη με τη φόρμα, είναι το καλύτερο για μένα. Γιατί η αγάπη έχει στρογγυλοκαθήσει και ο άλλος γίνεται ο μισός εαυτός μας. Δεν σε νοιάζει αν ο εαυτός σου σε δει στον καθρέφτη και είσαι απεριποίητη. Δεν σε νοιάζει αν ο εαυτός σου την αράξει στον καναπέ και κουκουλωθεί με μια κουβερτούλα να διαβάσει το βιβλίο του. Σωστά; Σαν να είσαι μόνη σου. Ε ο άνθρωπός μας είναι ο μισός εαυτός μας. Μαζί και οι δυο κάνουμε το ΈΝΑ. Όσο για τις διασκεδάσεις εντάξει η τσέπη πλέον καθορίζει τη διασκέδαση και τώρα η καραντίνα. Και το σεξ; Ε πιο ποιοτικό είναι τώρα στην εποχή της Αγάπης ναι;
  Μ’αρέσει πάντως ο πατσάς και να πάρεις σκύλο οι γάτες δεν μ’αρέσουν χαχχααχα
  Φιλιά πολλά

  Reply
  1. Νικολέτα Κριαρά Λάμπρου 17 Μαρτίου 2021 at 11:31 μμ

   Ότι μας βολεύει Άννα μου για να τη βγάλουμε καθαρή.
   Εννοείτε πως κι εγώ αυτό κάνω.
   Με τρύπια ρούχα όλη μέρα; Ευάερη, ευήλια και παίρνει και το μάτι του. Πρακτικά πράγματα για να επιβιώσουμε!

   Κι εμένα κάποτε ιππότης ήταν. Με τα λουλούδια μου, τα ωραία μου, τα όλα μου.
   Ε ξέρεις, δεν χρειάζεται να σου πω τη συνέχεια!

   Έχω γάτα και σκύλο. Όποιος επικρατήσει από τους 3 στο τέλος θα τον κρατήσω <3

   Πολλά φιλιά!!

   Reply
 3. Mia Petra 16 Μαρτίου 2021 at 1:59 μμ

  Εν συντωνυμία (Χατζηχρήστος/Ζήκος) : πάρε γάτα 😁🐈

  Reply
 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ 16 Μαρτίου 2021 at 6:44 μμ

  Παίρνω το σοβαροφανές ύφος μου. Ξέρεις ότι λατρεύω το χιούμορ σου και τον αυτοσαρκασμό σου. Άλλωστε τα άτομα που έχουν αναπτυγμένα και τα δύο έχουν ψηλό δείκτη αυτοεκτίμησης και σεβασμού.
  Ειλικρινά γέλασα με την καρδιά μου. Οκ στα όρια της υπερβολής. Τον ….ξέκανες τον άνθρωπο, τον έκανες …σκόνη. Τι φτυάρι μιλάμε, τίποτα δεν έμεινε όρθιο χαχαχαχαχα, ακόμα γελάω.
  Ναι πολλά από όσα περιγράφεις είναι αλήθεια. Είναι η ζωή. Λίγο πολύ κάπως έτσι πάνε τα πράγματα αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”. Στο δρόμο που περπατώ π.χ. βλέπω πολύ ώριμα σε ηλικία ζευγάρια να στέκουν αγκαλιασμένα σε παγκάκια παρακαλώ. Ξέρω ώριμα ζευγάρια που έχουν μια όμορφη σεξουαλική ζωή. Ναι ναι! συμβαίνει και αυτό.
  Το θέμα είναι πως θα το χειριστείς, τι διαθέσεις και τι μέσα υπάρχουν, βασικό αυτό το τελευταίο. Υπάρχει τέλος και αυτό που λέμε “μην σου τύχει τέτοιος/α σύνροφος”. Ε τότε γάτα! Ναι γάτα!

  Καλησπέρα Νικολέτα μου, φιλιά πολλά.

  Reply
  1. Νικολέτα Κριαρά Λάμπρου 17 Μαρτίου 2021 at 11:26 μμ

   Δεν χρειάζεται σοβαροφάνεια, έτσι είναι η ζωή και αν δεν την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ ζήτω που καήκαμε!
   Επίσης αγαπώ να τραβάω τις καταστάσεις από τα μαλλιά, το ομολογώ 😀

   Έχω και τη γάτα και τον άντρα, με κάποιον τρόπο θα τα ισορροπήσω ελπίζω!!
   Σε φιλώ!

   Reply
 5. kikh ekfrasou 17 Μαρτίου 2021 at 8:17 πμ

  μου αρέσει πολύ αυτό το είδος γραφής σου, Νικολέτα μου!
  σου ταιριάζει απίστευτα.

  καλή σου μέρα και καλή Σαρακοστή.

  Reply
 6. Μαρία Κανελλάκη 18 Μαρτίου 2021 at 12:50 μμ

  Βασικά η σχέση ξεκινάει μετά την πενταετία. Αν αντέξει τόσο.
  Μέχρι τότε, είναι περίπατος. Από ‘κει και πέρα, βάζεις καλούπια, στήνεις γύφυρες, τραβάς διαχωριστικές γραμμές, ρίχνεις και λίγο νερό στο κρασάκι σου, αφήνεις και λίγες μύγες να πέσουν στο σπαθί σου, και ξεκινάς το οικοδόμημα που λέγεται”Σχέση”.
  Αν υπάρχει κοινό αξιακό σύστημα, αξίζει να επενδύσεις Νικολέτα μου.
  Αλλιώς, γάτα ή σκύλο αναφανδόν!
  Φιλιά και ευχές για καλή Σαρακοστή!

  Reply
  1. Νικολέτα Κριαρά Λάμπρου 18 Μαρτίου 2021 at 11:39 μμ

   Μαρία για την ώρα είμαι στα 8 χρόνια, καλού κακού έχω πάρει γάτο, είχα σκύλο, οπότε αναμένω ποιος θα είναι ο τελικός νικητής!

   Καλή Σαρακοστή να έχουμε!
   <3

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *