Ο ορισμός της υπεραξίας

Στη ζωή κάθε ανθρώπου υπάρχουν σταθερές. Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, ψυχαγωγία και όλα τα σχετικά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που εμείς απολαμβάνουμε και άλλοι τα λοιδορούν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που άλλοι τα λατρεύουν κι εμείς δεν τα έχουμε ούτε για να μας κρατάνε παρέα στην τουαλέτα. Με λίγα λόγια υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία εμείς (και κυρίως οι άλλοι) δίνουμε υπεραξία που δεν τους αναλογεί. Μερικά τέτοια λοιπόν θα σας παραθέσω σήμερα.

Φιλίες από το στρατό

Κατηγορία που αφορά μόνο τα αρσενικά. Παλιά άκουγα συνέχεια ότι οι καλύτερες φιλίες γίνονται στο στρατό και τη φυλακή. Φυλακή δεν έχω κάνει αλλά ο στρατός σίγουρα busted που λεν και στο χωριό μου. Σίγουρα όλοι όταν είναι στο στρατό υπολογίζουν διαφορετικά τη ζωή. Αν είσαι σε καμιά φυσιολογική μονάδα η ώρα δεν περνάει με τίποτα οπότε ψάχνεις να έχεις καλή παρέα. Αν είσαι τίποτα από εκείνα τα περίεργα τα κομάντα θες να ξες ποιος είναι δίπλα σου για να στηρίζεις τη ζωή σου πάνω του στη μάχη.

Φυσικά στο στρατό όπως είπα η ζωή υπολογίζεται διαφορετικά. Είσαι μέσα σε μια γυάλα, οπότε αφού είσαι αποκομμένος από τον έξω κόσμο εκείνοι που είναι δίπλα σου έχουν διαφορετική αξία. Σίγουρα όσο είσαι στο στράτευμα τις παρέες σου τις νιώθεις τέλειες αλλά αν το καλοσκεφτείς εκείνη τη στιγμή η πιθανότητα το μόνο κοινό που έχεις με τον διπλανό σου να είναι η ταυτόχρονη παρουσία σας στη συγκεκριμένη μονάδα αγγίζει το 99%. Όταν με το καλό πάρεις το χαρτί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα θα κρατήσεις επαφές με κάποιους από εκεί μέσα και μόλις καταλάβεις ότι το μόνο που συζητάτε μεταξύ σας είναι ιστορίες από την κοινή σας θητεία θα εξαφανιστείς πιο γρήγορα κι από ντοπαρισμένο τσιτάχ. Στο τέλος το πιθανότερο είναι να κρατήσεις επικοινωνία με έναν (αυτό το 1% που γράφω παραπάνω) κι αυτό όχι και κολλητάρια.

Level Υπεραξίας: 70%

Ελληνική Δημοκρατία

Εδώ αρχικά πρέπει να πάρουμε σαν δεδομένο ότι έχουμε δημοκρατία. Ας δεχτούμε ότι εφόσον έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνουμε στην κάλπη έχουμε και δημοκρατία. Τους τελευταίους αιώνες μας κυβερνούν τρεις οικογένειες με μικρά διαλείμματα οπότε εμένα πιο πολύ (ας μην πω βασιλεία και ακουστεί βαρύ) πιο πολύ για ολιγαρχία μου κάνει. Επίσης να τονίσουμε ότι ο εκλογικός νόμος της χώρας μας είναι για τον πέουλα καβάλα καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού που είναι αυτό που είτε γιατί βαριέται είτε από άποψη δεν ψηφίζει ή ρίχνει λευκό και αυτό από μόνο του είναι ντροπή για μια δημοκρατία.

Επίσης το να παίρνει με το έτσι θέλω πενήντα επιπλέον έδρες το πρώτο κόμμα μας στερεί την ευτυχία να έχουμε πολυκομματικές κυβερνήσεις ή γιατί όχι όπως έχει πει κι ο τιτάνας Λεβέντης ακόμα και οικουμενική κυβέρνηση. Ενιγουέι το νόημα εδώ είναι ότι το να καμαρώνουμε επειδή πριν μερικές χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας εφηύραν τη δημοκρατία με τα χάλια που έχουμε σήμερα και μην προσπαθώντας να το αλλάξουμε μας καθιστά τουλάχιστον ακατάλληλους για να καθορίσουμε το μέλλον των απογόνων μας.

Level Υπεραξίας: Τίνει στο άπειρο λόγο του καμαριού μας.

Διονύσης Σαββόπουλος

Οκ δε λέω αξιόλογος καλλιτέχνης αλλά μέχρι εκείς ρε αδελφέ. Πολύ τον παρουσιάζουν λες και είναι ο Μπετόβεν με βαρυσήμαντες απόψεις μεγέθους Στάλιν ξέρω γω. Οι ιστορίες για κλοπές και μυνήσεις πολλές που πλέον τον έχουν μεταφέρει στα όρια του μύθου. Πραγματικά είναι τόσα πολλά και μερικά τόσο κραυγαλέα που δυσκολεύεσαι να τα πιστέψεις γιατί απλά δε γίνεται να τα κάνει κάποιος.

Νταξ αυτό πια με τον Ντίλαν απλά με ξεπερνάει και είμαι σίγουρος όχι μόνο εμένα ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Εντάξει θα συμφωνίσω παρθενογένεση στην τέχνη δεν υπάρχει και ειδικά στη μουσική όλοι είναι επιρεασμένοι από κάπου αλλά για προσωπική ευθιξία σταμάτησα να του δίνω σημασία όταν “επηρεάστηκε” από ΤΡΥΠΕΣ. Δώστε ΤΡΥΠΕΣ στο λαό ρεεεεεε. Το σημαντικότερό όμως είναι ότι όταν παίρνεις κάτι από κάποιον τουλάχιστον δώσε του τα εύσημα ρε φίλε από την αρχή. Μην το παρουσιάζεις δικό σου και όταν αρχίζει το κράξιμο πετάς ένα διασκευή και καθάρισες!

Level Υπεραξίας: 60%. Ευτυχώς έχει ξεθυμάνει με τα χρόνια.

Αθεϊσμός

Ναι καλά διαβάσατε. Το να μην έχεις “φανταστικούς φίλους” δε σε κάνει κάτι ξεχωριστό. Ειδικά όταν διαβάζω στα ιντερνέτια απόψεις από κάτι μπαμπουίνους που θέλουν να το παίξουν και ψαγμένοι ΜΠΛΟΥΕΡΓΚ! Το να έχεις διαβάσει, ψαχτεί, φιλοσοφήσει (που λέει ο λόγος) και να έχεις καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα είναι αξιοθαύμαστο και μπράβο σου. Το να διατυμπανίζεις την αποψάρα σου όμως και να προσπαθείς να την επιβάλλεις ή να χλευάζεις αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη από εσένα είναι κατάπτυστο και πραγματικά σε βάζει στο ίδιο καζάνι με τη γιαγιά που λέει στο εγγόνι της να μην κάνει παρέα μαζί σου γιατί εσύ θα καείς στην κόλαση.

Είναι ωραίο να έχεις άποψη και είναι επίσης ωραίο να την υπερασπίζεσαι. Δεν είναι ωραίο να προσπαθείς να την επιβάλλεις και δυστυχώς αυτό κάνουν σχεδόν όλοι όσοι δηλώνουν άθεοι. Κρίμα γιατί πλέον το να λέει κάποιος ότι είναι άθεος έχει γίνει μόδα και ίσως εφηβική αντίδραση που απλά έμεινε σε όσους μεγάλωσαν (ή και όχι). Προσοχή δεν λέω ότι είναι υπερεκτιμημένο το να μην πιστεύεις πουθενά, αλλά όλα όσα η “μόδα” του σέρνει από πίσω.

Level υπεραξίας: 90%. Γλιτώνουν οι λίγοι που δεν το διατυμπανίζουν και δεν προσπαθούν να το επιβάλουν!

Κρήτη

Ω ναι η λεβεντογέννα. Έχω πάει μόνο μια φορά. Είχα λυσσάξει πραγματικά να πάω. Άκουγα όσο μου περιέγραφαν και στο μυαλό μου είχα έναν συνδιασμό φωτογραφιών που βλέπω για Μαλδίβες, Χαβάη και Παράδεισο (όχι στο Μαρούσι, τον κανονικό). Με φαγητάρες που θα έτρωγα και θα είχα τη γεύση τους στο στόμα μου στο νεκροκρέβατο κι έτσι. Ε οκ νταξ. Όσα κάθησα προσπάθησα να γυρίσω όσο περισσότερα μέρη μπορούσα και να φάω όσο περισσότερο φαΐ μπορούσα.

Δεν ξέρω πιθανόν να φταίνε οι περιγραφές που είχαν κάνει αλλά το μόνο που μπορώ να πω ότι πλησίασε τις προσδοκίες μου ήταν ο νομός Λασιθίου. Όλοι οι άλλοι νομοί απλά συμπαθητικοί με ένα τοπ μέρος σε κάθε νομό αλλά ένα! Στα Χανιά το Ελαφονήσι, στο Ρέθυμνο η Πρέβελη μόνο από ψηλά, Στο Ηράκλειο η Κνωσσός (ή Κνωσός δεν ξέρω ο γούγλης και τα δύο σωστά μου τα λέει) αυτά. Το Λασίθι είχε μια άλλη ομορφιά και περισσότερα αξιοθέατα. Το φοινικόδασος, Ελούντα, Σπιναλόγκα, Σητεία. Δοκίμασα και τη στάκα με τ’ αυγά που στη Σπινολάγκα είχε την τοπική παραλλαγή “η στάκα με τ’ αυτιά” Μπουαχαχαχαχαχα. Όσοι πάτε Κρήτη ξεκινήστε από νομό Λασιθίου και αν σας μείνει χρόνος πάτε να δείτε και τίποτα άλλο μα μη βιαστείτε….

Level υπεραξίας: 80% τη σώνει ο τελευταίος νομός.


Υ.γ. Να τονίσω ότι αυτό το κείμενο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του δημιουργού του σχετικά με το level υπεραξίας και έχει γραφτεί με καλή καρδιά και χιουμοριστική διάθεση. Αυτό για να προλάβω τους άθεους, τα κοπέλια και τα άθεα κοπέλια που θα πέσουν να με φάνε. Τα ‘χουμε ξαναπεί για τον φανατισμό, μη τα ξαναλέμε.

(Visited 112 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. maniaspirit 22 Απριλίου 2021 at 2:06 πμ

  Αμα είναι έτσι γιατί όταν γυρνάει στο σπίτι μετά από “φίλους από το στρατό” που είδε είναι με ζωγραφισμένο το χαμόγελο της ευδαιμονίας ??? ωχ!!! λες ???? χαχαχα
  ουφ ευτυχώς δεν έχω τίποτε υπερτιμημένο, τα έχω αποφύγει όλα. Να γράψεις και άλλα. Για λίγα έγραψες.
  Προσωπικά θεωρώ υπερτιμημένη την αξία της “άποψης” Έχεις άποψη μπράβο σου και τιμή σου. Όμως γιατί σώνει και καλά πρέπει να τη διατυμπανίζεις σε όλα τα σόσιαλ με ύφος οκτακοσίων καρδιναλίων… Αν δεν έχεις άποψη είσαι καταδικασμένος την σήμερον ημέρα. Είναι υποχρέωση σου να διατυμπανίζεις την άποψη σου !!! ουφ… όχι 100 τις 100 αλλά διακόσια … αποψή μου βέβαια χαχαχχαχαχα
  Να σαι καλά 🙂

  Reply
  1. Tommy Stark 24 Απριλίου 2021 at 4:42 μμ

   Είναι που του έχουν λείψει. Αν βγει μετά από πολύ καιρό έχει πλάκα να θυμάσαι τα παλιά.
   Έχουμε πει οι απόψεις είναι σαν τις πρωκτικές οπές. Όλοι έχουν από μία και βρωμάει.
   Κι εσύ να είσαι καλά.
   Καλό σου βράδυ!

   Reply
 2. Anna 23 Απριλίου 2021 at 10:36 μμ

  Δεν ξέρω για το στρατό αλλά οι συναντήσεις με φίλους του στρατού κάνουν το δικό μου άντρα άλλον άνθρωπο. Σαν να είναι δεμένοι ως ομάδα και μάλιστα άρρηκτα δεμένοι
  Για την Κρήτη δεν θα συμφωνήσω γιατί ο καθένας έχει άλλα γούστα ναι;
  Για τον αθεισμό ….και για κάθε τι που υποτίθεται γνωρίζουμε οι περισσότεροι όχι μόνο λέμε την αποψάρα μας αλλά την επιβάλλουμε και χαρακτηρίζουμε τους διαφωνούντες με διάφορα κοσμητικά. Εγώ έπαψα να σχολιάζω σ ‘αυτούς. Αφήστε τους μόνους με τους ομοίους τους…Δεν είναι κακό.
  Όσο για το Διονύση Σαββόπουλο είναι ο Σαββόπουλος και όχι ο Θεός. Να εξηγούμαστε.
  Για την Ελλ Δημοκρατία τώρα…χμ σωστά τα λες αλλά σου άρεσε η συνκυβέρνηση Σύριζα Ανελ; Πιστεύεις ότι μπορούν να κυβερνήσουν περισσότερα κόμματα μαζί ή θα πηγαίνουμε σε εκλογές κάθε τρεις και λίγο; Ή θα αρχίζουν εκβιασμοί του ”δώσε και πάρε”; Δεν νομίζω ότι σε μια πληθυσμιακά μεγάλη ομάδα μπορεί η απλή αναλογική γιατί περί αυτής πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα.
  Όσο για τους προγόνους μας και εκεί συνέβαιναν τα μύρια όσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Είναι θέμα ανθρώπων και οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι.
  Καλησπέρα Τόμμυ

  Reply
  1. Tommy Stark 24 Απριλίου 2021 at 4:48 μμ

   Αν έχουν περάσει χρόνια έχει πλάκα να θυμάσαι τα παλιά. Περνάς ωραία αλλά είναι για λίγο.
   Η Κρήτη ωραία αλλά μέχρι εκεί, υποκειμενικά τα γούστα.
   Αυτό ακριβώς thx.
   Αν δεν υπήρχαν οι πενήντα επιπλέον έδρες θα έπρεπε να βάλουν κι άλλον στο κόλπο της συγκυβέρνησης οπότε θα ήταν τελείως διαφορετικά πιστεύω. Επίσης το να πας σε εκλογές ξανά δεν είναι τραγικό, σίγουρα στην αρχή θα ζοριζόμασταν αλλά αργά και σταθερά θα έστρωνε το πράγμα.

   Καλησπέρα σου!

   Reply
 3. Giannis Pit 24 Απριλίου 2021 at 12:03 πμ

  Λοιπόν Τόμμυ, να τα πάρω με σειρά!
  Ο στρατός. Έκανα πολύ όμορφες γνωριμίες με εξαίρετα παιδιά. Με τον έναν γίναμε κουμπάροι, με τον άλλον συνκούμπαροι, με έναν τρίτο-τον διοικητή του λόχου μου-δικτυακοί φίλοι. Με τους άλλους, είναι σε άλλους νομούς και δεν έχω επαφές.

  Ο …Νιόνιος τώρα. Λοιπόν, για μένα, υπάρχει μέχρι το έργο του “Θαλασσογραφίες”. Μας σημάδεψε στην κυριολεξία στα νεανικά φοιτητικά χρόνια και όχι μόνο. Μετά διολίσθησε σε εμετικό βαθμό, κατ’ εμένα, σε προδοσία όλων όσων εκείνων για τα οποία αγαπήθηκε.

  Για τα θέμα θρησκευτικής συνείδησης είμαι προσεκτικός. Σέβομαι την άποψη του καθένα, εκτός από κάτι καμένους θρησκόληπτους. Οι προσωπικές που θέσεις είναι …προσωπικές και καθόλου δογματικές.

  Κρήτη! Ω, είμαι από την Κρήτη Τόμμυ από μεριάς παππού! Λασήθι μάλιστα Τόμμυ! Δεν έχω πάει ποτέ. Μοιρασμένα είναι τα πράγματα, στο 50%. Υπάρχουν σημαντικά θετικά και σημαντικά αρνητικά. Από ομορφιές δεν έχω άποψη.

  Ελληνική …δημοκρατία. Άστα να πάνε. Αν ανοίξω το στόμα μου θα μας κόψει η λογοκρισία. Ένα κράτος που στήθηκε από γερμανοδοσίλογους, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες δεν έχει υπάρξει πουθενά εκτός από εδώ!

  Διασκέδασα Τόμμυ. Και απόλαυσα ομολογώ τη διαδρομή.
  Καληνύχτα φίλε.

  Reply
  1. Tommy Stark 24 Απριλίου 2021 at 4:53 μμ

   Είσαι από τους τυχερούς για το στρατό.
   Εμένα μου είναι απλά συμπαθής σαν καλλιτέχνης και μέχρις εκεί.
   Η Κρήτη είναι ωραία αλλά όχι στο βαθμό που την εκθειάζουν και είπαμε υποκειμενικά τα γούστα.
   Μα για αυτό βρισκόμασταν με το μέρος των νικητών σε δύο Π.Π. και τελικά πήραμε λιγότερα και από τους ηττημένους.

   Καλό σου βράδυ φίλε μου!

   Reply
   1. Giannis Pit 27 Απριλίου 2021 at 3:01 μμ

    Και πόσο δίκιο έχεις στο τελευταίο σου αγαπητέ φίλε. Να είσαι καλά, στέλνω καλησπέρες και ευχές για Καλό σας Πάσχα.

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *